Excelsior M is de koning van de gelijke spelen in de Tweede Divisie. Dit keer werd er met 1-1 gelijk gespeeld tegen IJsselmeervogels. In een vermakelijke eerste helft kwam IJsselmeervogels al vroeg in de wedstrijd aan de leiding maar Kevin Dercks bracht zijn ploeg langszij. In het tweede bedrijf was het van beide kanten stukken minder dan voor rust en werd er niet meer gescoord waardoor beide ploegen genoegen moesten nemen met een punt.

Excelsior M trad, in vergelijking met de uitbeurt tegen Lienden van de week ervoor, aan met dezelfde basisopstelling. Het goede spel van vorige week was ook in de eerste helft tegen “de Rooien” terug te zien. Daar waar Excelsior M dacht in de 4e minuut op voorsprong te komen door een prachtige kopbal van Daan Smith op een vrije trap van Stephan Kruihof, kwam het bedrogen uit toen de treffer wegens buitenspel werd geannuleerd.

Zuur was het dat in de minuut daarna de bal aan de andere kant opeens in het netje lag. Weifelend optreden in de achterste linie van Excelsior M bracht Berry Powel in stelling, die in plaats van zelf te schieten de bal keurig aflegde op Robbert Olijfveld die geen enkele moeite had om de 0-1 binnen te schieten.

Excelsior M was zichtbaar aangeslagen en mocht van geluk spreken toen niet veel later Soufyan Moro een vrije trap van 25 meter op de lat poeierde. Vanaf dat moment ging de ploeg van Jeroen Rijsdijk beter spelen en drong IJsselmeervogels terug op eigen helft. Het middenveld, met de uitblinkende Kevin Dercks, speelde tot aan de rust bijzonder sterk met een verdiende beloning voor de strijdlust tot gevolg. Kevin Dercks rondde een mooie aanval prima af (1-1). Hij had zijn ploeg niet veel later op voorsprong kunnen zetten, maar zijn schot werd met een katachtige reactie van doelman Raymon van Emmerik onschadelijk gemaakt.

Na rust was het van beide kanten stukken minder maar was het Excelsior M dat op voorsprong had moeten komen. Robin van der Ende ging op de linkerflank goed door en had de keus om zelf te schieten of de bal voor te geven. Hij koos voor het laatste maar zijn voorzet werd een prooi voor keeper van Emmerik. Een 100% kans die verloren ging.

Aan de andere kant kwam Excelsior M goed weg toen Gillian Justina in een scrimmage-situatie de bal hoog over schoot. Gaandeweg werd IJsselmeervogels beter en verloor Excelsior M de slag op het middenveld. Niet vreemd dat Jeroen Rijsdijk met inbrengen van Walter Bennet en Redouan Ouali probeerde de ommekeer te bewerkstelligen. Dat lukte enigszins maar grote kansen leverde het voor Excelsior M niet op. Ook niet toen Kevin Vink in de slotfase nog in de ploeg kwam. Scheidsrechter Bronsvoort, die een prima wedstrijd floot, vond het na 94 minuten welletjes waardoor de wedstrijd eindigde in 1-1.

Wederom een gelijkspel voor de Tricolores die met dit resultaat de 9e plaats op de ranglijst consolideren. Zaterdag a.s. reist de ploeg naar Noordwijkerhout waar het om 18.00 uur de strijd aanbind tegen VVSB. Die ploeg doet net als Excelsior M verwoede pogingen om bij de eerste 5 te eindigen. Een mooi affiche en de moeite waard om erbij te zijn.