Er staat zaterdag weer een mooie maar tevens lastige wedstrijd op het programma. Want waar Excelsior M de laatste weken werd gezien als de ploeg in vorm kunnen we dat nu juist zeggen van De Treffers, de tegenstander van aanstaande zaterdag. De ploeg van trainer Anton Janssen won namelijk vier van de laatste vijf wedstrijden en wist alleen niet te winnen van koploper AFC. De Treffers hield de Amsterdammers echter wel op 1-1 en dus is de ploeg al vijf wedstrijden op rij ongeslagen.

Excelsior M is de laatste tijd juist wat wisselvallig. Na de 0-2 nederlaag tegen HHC Hardenberg was er de prachtige 4-0 zege op Koninklijke HFC, een zege die de Tricolores hoogstwaarschijnlijk de periodetitel oplevert, en leek de juiste vorm weer gevonden te zijn. Dat goede gevoel werd in de uitwedstrijd bij hekkensluiter VVSB echter weer teniet gedaan. Na een snelle voorsprong, Vincent v.d. Berg maakte binnen de minuut 0-1, werd er even pijnlijk als onverwacht met 3-1 verloren. De gedoodverfde degradatiekandidaat pakte zo de laatste strohalm en liet Excelsior M met een kater achter.

Het geeft maar weer eens aan hoe onvoorspelbaar de Tweede Divisie kan zijn. En dat wordt niet alleen onderschreven door de uitslagen maar ook door de stand. Want al is het verschil qua plaatsen op de ranglijst tussen Excelsior M en De Treffers ruim, in punten is het dat allerminst. Excelsior M staat vijfde met 39 punten, De Treffers staan op plek tien met 34 punten en een wedstrijd minder. Zo kan Excelsior M, dat trots in de top-5 staat, binnen twee wedstrijden zomaar worden ingehaald door de nummer tien. Alle redenen dus om zaterdag vol voor de winst te gaan en de mooie notering in de ranglijst te verstevigen. Want voor een club met het budget van Excelsior M blijft een plek in de top-5 van de Tweede Divisie een prachtige prestatie. Bovendien zou het een mooie bekroning zijn op het eerste seizoen van hoofdtrainer Dogan Corneille.

In de uitwedstrijd lukte het Excelsior M overigens niet om te winnen. Na een vroege openingstreffer van Marouane Afaker moest Excelsior M in de tweede helft de gelijkmaker incasseren. Een winnaar kwam er vervolgens niet meer waardoor er na 90 minuten een 1-1 eindstand op het Groesbeekse scorebord stond.

Zaterdag dus een nieuwe kans om De Treffers te verslaan. De wedstrijd begint is om 14:30 en wordt geleid door scheidsrechter Winkel. Voorafgaand aan de aftrap zal er een minuut stilte in acht worden genomen vanwege het overlijden van clubicoon Karel Parre. Om diezelfde reden zullen de spelers rouwbanden dragen tijdens de wedstrijd.