Excelsior M heeft op bezoek bij het in degradatienood verkerende De Treffers een knappe 1-2 overwinning behaald. Kort na rust opende Dean van Ooijen de score waarna aanvoerder Niels Redert de marge verdubbelde. Pas in blessuretijd maakte de thuisploeg de aansluitingstreffer. Deze kwam echter te laat waardoor Excelsior M voor de derde keer op rij een uitwedstrijd won.

Hoofdtrainer Jeroen Rijsdijk had in aanloop naar de laatste uitwedstrijd van het seizoen aardig wat te puzzelen wat betreft zijn opstelling. De oefenmeester kon immers niet beschikken over Daan Smith (geschorst), Sefa Kurt, Kevin Dercks, Jeremy Moreno en Daan Blij (allen geblesseerd). Hierdoor deed Rijsdijk een beroep op O19-spelers Sekou Sylla, Milan van Ewijk en Jamie den Hartog.

Sylla, het jongere broertje van Ahmad Mendes Moreira, mocht zelfs meteen zij debuut in de basis maken. Omdat Sylla op de linksback begon schoof Robin van der Ende naar het centrum van de verdediging. Verder was er een basisplaats voor Redouan Omar Ouali, Dean van Ooijen en Kevin Vink. Ook aanvoerder Niels Redert keerde na een blessure weer terug.

Waar de belangen voor De Treffers nog zeer groot waren was dit voor Excelsior M minder het geval. De Tricolores hadden nog wel een aantal doelstellingen die graag behaald willen worden. Eén van deze doelstellingen was het verbeteren van het puntenaantal dat vorig seizoen werd gehaald in de Tweede Divisie. Met 48 punten had de ploeg dus nog 2 punten nodig om dit te bewerkstelligen.

Na een eerste helft waarin weinig echte hoogtepunten waren te noteren was de start van de Tricolores in de tweede helft zeer succesvol. Een lange bal werd niet goed beoordeeld door de verdediging en keeper van De Treffers waardoor Dean van Ooijen de lachende derde werd. Met een atletische beweging liet hij keeper Niels Kornelis kansloos (0-1).

Vervolgens moest de thuisploeg wel komen en werd de druk op het doel van Jean-Paul van Leeuwen opgevoerd. De Maassluise-defensie hield echter keurig stand. Sterker nog na ruim een uur spelen was Excelsior M wederom trefzeker. Een vrijetrap van Stephan Kruithof kwam via de kluts voor de voeten van Niels Redert. Voor de weer van een blessure herstelde aanvoerder was het vervolgens een koud kunstje om te scoren (0-2).

Waar De Treffers aanvallend wisselde was het ook trainer Jeroen Rijsdijk die enkele wissels toepaste. De moegestreden Kevin Vink werd vervangen door Milan van Ewijk. Ook Jamie den Hartog maakte zijn debuut in de hoofdmacht. Hij kwam in het veld voor Redouan Omar Ouali, die voor het eerst in de basis mocht beginnen.

De debutanten lieten zien dat er wederom veel talent binnen Excelsior M rondloopt. Als een hecht team werd de overwinning over de streep getrokken. De Treffers scoorde in de blessuretijd nog wel de eretreffer ondanks vermeend buitenspel (1-2). De overwinning kwam echter nooit meer in gevaar voor Excelsior M.

Komende zaterdag staat de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. Een hele speciale wedstrijd gezien het afscheid van diverse spelers en de hoofdtrainer. Verder is de aftrap van de jubileumweek.

AFC Amsterdam komt op bezoek en de wedstrijd, die om 15.30 uur begint, is gratis! We zien u graag langs de lijn op Sportpark Dijkpolder.