Excelsior M heeft eindelijk zijn eerste zege te pakken. Tegen GVVV werd aan de Lavendelstraat een zwaar bevochten 2-1 overwinning geboekt. Het verschil werd gemaakt in de tweede helft. Inzet, passie en de wil om te winnen werd uiteindelijk beloond. En dat nadat het elftal van Jeroen Rijsdijk in het eerste bedrijf opnieuw twee “sterkhouders” met blessures het veld zag verlaten. De invallers waren uiteindelijk voor een belangrijk deel verantwoordelijk voor de ommekeer.

Op het zonovergoten Sportpark Dijkpolder zorgden beide ploegen voor een aantrekkelijk duel waarbij het spel op en neer golfde en beide ploegen aanspraak mochten maken op de openingstreffer.

Excelsior M was in de 10e minuut dichtbij een treffer maar de inzet van Niels Vonk belandde helaas aan de verkeerde kant van de paal. Niels, weer terug na lang blessureleed, begon tot ieders verrassing in de basisopstelling. Beoogde spits Kevin Vink werd buiten de ploeg gehouden en dus was het aan Niels Vonk om de aanvalslinie te leiden. In de 24e minuut kreeg juist hij een uitgelezen kans om zijn ploeg aan de leiding te brengen. Voorbereidend werk van Kevin Dercks zorgde ervoor dat Niels een geweldige kopkans kreeg maar helaas miste zijn kopbal de nodige precisie.

GVVV was in die fase zeker gelijkwaardig aan Excelsior M en kwam een aantal keren gevaarlijk voor de goal van Jean Paul van Leeuwen. Zo had Jasmin Ramic tot 2x toe de kans om zijn ploeg op voorsprong te schieten maar gelukkig voor Excelsior M stond zijn vizier beide keren niet op scherp.

In de 29e minuut was het met Niels Vonk gedaan. Een hamstring blessure zorgde ervoor dat hij het veld moest verlaten. Jeremy Moreno was zijn vervanger.

10 minuten later moest ook Vincent v.d. Berg zich laten vervangen. Ook hij moest met een hamstringblessure naar de kant. Voor hem kwam Elson Rosario de Almeida binnen de lijnen. Beide blessures laten het aantal blessure-en geschorsten overigens oplopen naar +10!!

En ga er dan maar aanstaan als leidinggevende! Van een trainer mag verwacht worden dat hij zijn spelers goed voorbereid; dat hij een team smeed en punten pakt! Daar is iedereen het over eens maar als je te maken hebt met zoveel blessureleed?

Hoe makkelijk is het om in het AD te roepen dat bij Excelsior M de roep naar John de Wolf langzaam vormen begint aan te nemen. Een door de wol geverfde ex-trainer met de naam Rob Jacobs zou beter moeten weten en moet zich schamen om dit soort berichten in de wereld te helpen!

Als je eenmaal in de hoek zit waar de klappen vallen (en dat zit Excelsior M in de afgelopen weken….) weet je dat het fortuin je in de steek laat. Zo ook in de 40e minuut. Een uitglijder van Michael Poeljes in de zestien zorgde voor gevaar voor Jean Paul van Leeuwen die ogenschijnlijk goed ingreep op een inzet van Jasmin Ramic. Hamit Alptekin gleed ongelukkig in op zijn eigen doelman om de inzet van Ramic te verijdelen waardoor Jean Paul plotseling de bal kwijt was en Ramic simpel kon binnen tikken (0-1). Een stand die gezien het spelbeeld absoluut onverdiend was maar waar wel mee de rust werd ingegaan.

In de tweede helft in de eerste minuten een vergelijkbaar spelbeeld als in het eerste bedrijf. Beide ploegen kozen de aanval en dat leverde een vermakelijk schouwspel op voor de toeschouwers.

Excelsior M werd gaandeweg de betere partij. Vooral door de manier waarop beide invallers van de eerste helft de duels aangingen. Met veel passie, lef en doorzettingsvermogen maakten zij het de GVVV-defensie meer dan lastig waardoor GVVV steeds minder aan voetballen toekwam.

De verdiende gelijkmaker kwam er in de 54e minuut toen Michael Poeljes aan de rechterkant goed doorging en een mooie voorzet afleverde op Ahmad Mendes Moreira. Zijn kopbal verdween achter doelman Johan Jansen waarmee de wedstrijd definitief losbrandde (1-0).

Excelsior M zette de tegenstander vast op eigen helft door vroegtijds te storen in de opbouw. Telkens waren Jeremy Moreno en Elson Rosario de Almeida lastig in de opbouw van de Veenendaalers wat leidde tot een aantal mogelijkheden voor Excelsior M.

In de 68e minuut was het, mede door het vroegtijdig vastzetten van de tegenstander, Jeremy Moreno die vanaf de linkerkant in balbezit kwam. Zijn dadendrang leidde tot een schitterende schuiver langs keeper John Jansen maar de binnenkant paal leek redding te brengen voor de ploeg van trainer Erik Assink. Verdediger Taoufik Adnane, misschien wel de beste back in de Topklasse, kreeg echter de bal ongelukkig via de paal de bal tegen de voet en zijn inzet betekende de 2-1 voorsprong voor Excelsior M. Zou het dan toch? Zou dan de eerste overwinning, en dat nog wel in het Furiade-weekend, geboekt worden?

Met nog een dikke 10 minuten op de klok toog GVVV voorwaarts en probeerde zij langszij te komen maar Excelsior M liet zich de winst niet afhandig maken.

Zeer professioneel en met een tomeloze wil om de drie punten in de wacht te slepen knokte de ploeg zich naar het laatste fluitsignaal.

De eerste driepunter is een feit en wat zijn die punten belangrijk in deze fase van de competitie. Drie punten die op basis van de 2e helft verdiend waren. Daar waren vriend en vijand het over eens. Het is nu zaak om de ploeg weer fit(ter) te krijgen want de ziekenboeg zit nu wel heel erg vol! Een gegeven waarmee trainer Jeroen Rijsdijk en zijn staf moet leren leven. Wat moet hij gelukkig zijn met het feit dat er “achter de eerste 12” mannen staan te trappelen om hun kans te grijpen!!

Volgende week wacht koploper Katwijk dat in Ermelo alvast een prima visitekaartje afgaf. Tegen promovendus DVS’33 werd er een klinkende 1-6 overwinning behaald waardoor de ploeg op dit moment lijstaanvoerder is in de Topklasse.