Excelsior Maassluis heeft zich na de nederlaag van vorige week in de competitieopener tegen Katwijk uitstekend hersteld. De ploeg van hoofdtrainer Dogan Corneille won in Veenendaal met 0-2 van GVVV en boekte zodoende haar eerste competitiezege van het nieuwe seizoen.

In vergelijking met de wedstrijd van vorige week tegen Katwijk (0-2 verlies) startte Corneille met Jeremy Moreno in de basisopstelling in plaats van de geblesseerde Youri de Winter.

Excelsior Maassluis begon goed in Veenendaal. Redouan Omar Ouali – deze middag een van de grote smaakmakers op het veld – stichtte al snel het eerste gevaar door een vrije trap bovenop de lat te schieten. Nog binnen het kwartier was het wél raak voor de Tricolores. Omar El Baad had een prima pass in huis op Vincent van den Berg, die vervolgens met een goede voorzet het hoofd van Marius van Mil vond (0-1).

Een heerlijk begin voor de formatie van Corneille. De thuisploeg kon daar niet veel tegenoverstellen, mede door de sterk spelende verdediging onderleiding van aanvoerder Daan Smith. Kort voor rust ging Excelsior Maassluis opzoek naar de tweede treffer. Het was Jeremy Moreno die in korte tijd twee goede mogelijkheden kreeg. Hij zag zijn schoten echter over gaan en gekeerd worden door GVVV-doelman Johan Jansen. In de blessuretijd van het eerste bedrijf waren de blauwhemden nog dichtbij de gelijkmaker, maar had Jean-Paul van Leeuwen een prima antwoord op een schot van Haouat.

In de tweede helft kwam Excelsior Maassluis al vroeg met de schrik vrij toen een bal van Jeremy de Graaf nog bijna door Tim Oostinjen bij de tweede paal werd binnengewerkt. Aan de andere kant was het na een uur spelen wél raak. Sekou Sylla speelde de bal mee met de opkomende Redouan Omar Ouali, die op zijn beurt de bal perfect bij de eerste paal legde, waar Jeremy Moreno precies op tijd de bal achter Jansen kon binnenglijden (0-2).

Met nog een kwartier op de klok leek GVVV niet meer bij machten om het Excelsior Maassluis nog moeilijk te maken en hadden de Tricolores zelfs nog een mooie kans op de definitieve beslissing. Met een subtiele pass buitenkant voet zette Omar Ouali Van Mil alleen voor keeper Jansen. De doelman wist echt met de voeten redding te brengen.

Acht minuten voor tijd een mooi moment voor Daan Blij. Na maanden van blessureleed mocht de aanvaller zijn rentree maken van trainer Dogan Corneille. In de stand kwam hierna overigens geen verandering meer waardoor de eerste overwinning van het seizoen voor Excelsior Maassluis een feit is!

Komende zaterdag speelt Excelsior Maassluis weer een thuiswedstrijd. Dan komt Rijnsburgse Boys op bezoek op Sportpark Dijkpolder. De wedstrijd begint om 15.00 uur.

Karakteristieken:

GVVV – Excelsior Maassluis  0-2 (0-1)

Scoreverloop: 12. Van Mil 0-1, 61. Moreno 0-2

Toeschouwers: 400

Scheidsrechter: Van den Elzen

Geel: Van der Voort (GVVV), Moreno (Excelsior Maassluis)

Opstelling GVVV:
Jansen, Oostinjen (84. De Leeuw), Haouat, Theunissen, De Graaf (79. Mulder), Van der Voort, Ties (66. Ten Teije), Prosper-Fini, Patrick, Potjes, De Jong

Opstelling Excelsior Maassluis:
Van Leeuwen; El Baad, Smith, Kurt, Sylla; Van den Beemt, Ringeling, Omar Ouali, Van den Berg, Moreno (73. Plank), Van Mil (82. Blij)

Foto’s Harry Noordhof
Bekijk hier alle foto’s