Excelsior M heeft de eerste van de twee competitiewedstrijden die het dit Paasweekend moet afwerken winnend afgesloten. De ploeg van trainer Jeroen Rijsdijk, die eerder op de dag bekend maakte na het huidige seizoen over te zullen stappen naar Sparta Rotterdam, had weinig moeite met FC Lisse: 2-0.

Na een weekend zonder competitieverplichtingen en een doordeweekse oefenzege op Jong ADO Den Haag (4-0) stond de thuiswedstrijd tegen FC Lisse op het programma. De Tricolores moesten het in deze wedstrijd doen zonder de zieke Niels Redert en de geschorste Sefa Kurt.

Daarnaast coachte Ronald Ermes in het kader van de trainersopleiding TC I de wedstrijd. Ermes, sinds dit seizoen actief bij TOGB en eerder werkzaam bij de JO19 en het Beloftenteam van Excelsior M, loopt dit seizoen stage bij de hoofdmacht.

Tevens werd vlak voor de wedstrijd bekend dat hoofdtrainer Jeroen Rijsdijk aan het einde van het seizoen de club zal verlaten. Rijsdijk krijgt bij Sparta Rotterdam de kans om als trainer werkzaam te zijn in het Betaald Voetbal en pakt deze kans met beide handen aan.

Dan de wedstrijd. Tot de 25e minuut konden zowel Excelsior M als FC Lisse het publiek niet echt boeien. Pas nadat Daan Blij zijn schot overgetikt zag worden door FC Lisse-doelman Brian van der Werff was het in de daaropvolgende corner Daan Smith die raak wist te koppen en de Tricolores op voorsprong zette (1-0).  Kort hierna was Excelsior M dichtbij een tweede treffer. Jeremy Moreno had echter de pech dat zijn schot uit de draai tegen de paal belandde.

Vervolgens moest het thuispubliek tot de 65e minuut wachten voordat het wederom kon juichen. De voor Jeremy Moreno ingevallen Kevin Vink zag zijn kopbal vanuit een corner van de lijn worden afgehaald maar in de rebound was Kevin Dercks wél trefzeker.

De wedstrijd leek gespeeld en amper een minuut later kon Dean van Ooijen de wedstrijd zelfs definitief op slot gooien. Een snel genomen vrijetrap van Vincent van den Berg zette Van Ooijen alleen voor Van der Werff maar helaas was de lob van Van Ooijen net iets te hoog.

Het zou echter niets meer uitmaken want de voorsprong kwam eigenlijk nooit meer in gevaar. Drie punten konden worden bijgeschreven en de Tricolores zullen maandag met een goed gevoel de bus in stappen voor de reis naar Haarlem waar om 15.30 uur de aftrap tegen Koninklijke HFC op het programma staat.