Home|Nieuws, Wedstrijden Excelsior M 1, Wedstrijdverslag Excelsior M 1|Excelsior M boekt belangrijke zege op ASWH

Excelsior M boekt belangrijke zege op ASWH

Het is Excelsior Maassluis gelukt om in de belangrijke wedstrijd tegen ASWH de drie punten mee naar Maassluis te nemen. In een wedstrijd waarin de wind een hoofdrol speelde kwamen de Tricolores steeds op voorsprong maar lukte het de thuisploeg ook om steeds terug in de wedstrijd te komen. Het bleef daarom tot de 93e minuut spannend in Hendrik-Ido-Ambacht maar trok het uiteindelijk toch aan het langste eind: 3-4.

Excelsior Maassluis was maar met een doel richting Hendrik-Ido-Ambacht afreist en dat was voor drie punten. Bij het team van oefenmeester Dogan Corneille keerde aanvoerder Daan Smith terug in de basisopstelling waardoor Kevin Ringeling een linie doorschoof als controlerende middenvelder. Ook was er weer een basisplaats voor Redouan Omar Ouali, die in de laatste wedstrijd tegen Noordwijk niet fit genoeg was om vanaf het begin te starten.

Op een winderig Sportpark Schildman ontstond een leuke regio derby. Het eerste echte gevaar was er voor de thuisploeg toen een schot van Jesper van den Bosch boven op de lat belandde. Kort hierna zou Excelsior Maassluis bij haar eerste mogelijkheid meteen doeltreffen. Kevin Ringeling omspeelde ASWH-doelman Bryan Janssen en wist vervolgens Sekou Sylla te vinden die van dichtbij de bal tegen de touwen werkte (0-1). Toch konden de Tricolores niet lang van de verkregen voorsprong genieten. Waar Jean-Paul van Leeuwen eerst nog een goede reflex in huis had op een inzet van Menno Vooges was de doelman een minuut later wel geslagen na een afstandsschot van David Almeida (1-1).

Excelsior Maassluis ging echter niet bij de pakken neerzitten. Via een geweldig uitgespeelde aanval werd na 20 minuten spelen weer een voorsprong verkregen. De doelpuntenmaker van deze pracht goal was technicus Redouan Omar Ouali die na een combinatie met Sekou Sylla, Daan Blij en als laatste Kevin Ringeling met een fantastische schijnbeweging doelman Janssen op het verkeerde been zette en zodoende simpel kon afronden (1-2). In deze fase had Excelsior M de wedstrijd naar zich toe kunnen en moeten trekken. Zo kreeg Omar el Baad na een half uur een uitgelezen kans op de 1-3. De rechtsback ontving in het zestienmetergebied van de thuisploeg de bal maar werkte te wild af waardoor de bal over het doel verdween.

Waar de marge dus wellicht al groter had moeten zijn maakte de thuisploeg vijf minuten voor het rustsignaal de gelijkmaker. Een makkelijk gegeven vrije trap van scheidsrechter Te Kloeze op zeventien meter van het doel werd door Sam van de Kreeke over de muur en achter de verbouwereerde doelman Jean-Paul van Leeuwen geschoten (2-2). Een fikse tegenvaller zo kort voor rust voor de ploeg van Dogan Corneille.

In de tweede helft had Excelsior Maassluis de wind mee en kwam het na een goed uur spelen voor de derde keer deze middag op voorsprong. Een krulbal van Daan Blij ging via de vingertoppen van Janssen van de ene paal tegen de andere paal aan en was Vincent van den Berg de enige alerte speler die reageerde (2-3). Het feest was helemaal compleet toen acht minuten later ook de 2-4 op het scorebord kwam. Een afgeslagen voorzet van Daan Blij werd door Omar El Baad met het hoofd weer voorgebracht, precies voor de voeten van de ingevallen Jeremy Moreno die van dichtbij Janssen voor de vierde keer kansloos wist te laten. Moreno verving overigens Redouan Omar Ouali die te veel last had van een blessure.

ASWH leek gebroken van dit doelpunt en kwam maar zelden nog voor het doel van Jean-Paul van Leeuwen. Sterker nog, met iets meer geluk en precisie had de score voor Excelsior Maassluis zelfs nog hoger kunnen uitvallen. Zo raakte Daan Blij, na enkele fabuleuze kapbewegingen, nog met een puntertje de lat. Toen ASWH in de laatste minuut van de reguliere speeltijd, via een doorkopbal van Gilmaro van de Werp, de aansluitingstreffer wist te produceren werd het ineens de laatste drie minuten blessuretijd nog billen knijpen voor de Maassluise equipe. De blessuretijd werd echter overleeft waardoor de belangrijke drie punten werden gepakt en er weer aansluiting naar boven is gevonden.

Aanstaande zaterdag staat er weer een thuiswedstrijd op het programma voor Excelsior Maassluis. Kozakken Boys zal richting Sportpark Dijkpolder komen waar er om 14.30 uur zal worden afgetrapt.

Interviews:
Bekijk hier de reactie van Dogan Corneille
Bekijk hier de reactie van Kevin Ringeling

Samenvatting:
Bekijk hier de hoogtepunten uit de wedstrijd

Fotoverslag:
Bekijk hier de wedstrijdfoto’s

Karakteristieken:

ASWH – Excelsior Maassluis 3-4 (2-2) 

Scoreverloop: 14. Sekou Sylla 0-1, 15. David Almeida 1-1, 20. Redouan Omar Ouali 1-2, 40. Sam van de Kreeke 2-2, 62. Vincent van den Berg 2-3, 71, Jeremy Moreno 2-4, 90. Gilmaro van de Werp 3-4.

Scheidsrechter: Jorn te Kloeze

Toeschouwers: 800

Opstelling ASWH: Bryan Janssen, Menno Vooges, Jordie van der Laan, Gilmaro van de Werp, Jesper van den Bosch, Sam van de Kreeke, Lars Bosscha, Nick Slotboom (65. Ismail Yildirim), Clarence Bijl, Fabian Korporaal, David Almeida (70. Lester Pires).

Opstelling Excelsior Maassluis: Jean-Paul van Leeuwen, Daan Smith, Robin van der Ende, Redouan Omar Ouali (58. Jeremy Moreno), Daan Blij (90. Kevin Dercks), Vincent van den Berg, Sekou Sylla, Sefa Kurt, Omar El Baad, Nino van den Beemt, Kevin Ringeling.

Geel: Lars Bosscha (ASWH), Daan Smith (Excelsior Maassluis)

Tekst: Excelsior Maassluis Media/Jesse Lub
Foto’s: Excelsior Maassluis Media/Harry Noordhof

2020-03-19T11:04:04+01:001 maart 2020|