Excelsior M is er niet in geslaagd om de volle drie punten in Maassluis te houden. In een zeer boeiende confrontatie met Rijnsburgse Boys werden de punten gedeeld. Nadat de “Uien” op voorsprong wisten te komen was het Kevin Vink die voor zijn ploeg de gelijkmaker op het bord wist te brengen. Keeper Richard van Nieuwkoop stond vervolgens een overwinning van Excelsior M in de weg. Wel gaat de ploeg van trainer Jeroen Rijsdijk bij de KNVB de geschiedenisboeken in als recordhouder in de Topklasse door maar liefst 21 wedstrijden (!!) op rij ongeslagen te blijven.

Op een bomvol sportpark Dijkpolder had Excelsior M al na 4 minuten op voorsprong kunnen en moeten komen toen Vincent v.d. Berg vanaf 12 meter oog in oog met keeper Richard van Nieuwkoop uit mocht halen. Tot ontsteltenis van velen trof zijn inzet echter geen doel. Evenmin was dat een paar minuten later het geval toen Ahmad Mendes Moreira op snelheid iedereen te snel af was maar ook zijn inzet verdween over de deklat. Joost Leonard had intussen aan de overzijde op de paal geschoten! Kortom: beide ploegen zochten de aanval en toverden de toeschouwers een zeer aantrekkelijke wedstrijd voor.

Het spel golfde op en neer met uiteindelijk in de 33e minuut de eerste treffer. Die was niet voor Excelsior M maar voor de ploeg uit Rijnsburg. De bal werd op het middenveld niet adequaat onderschept en via de rechterkant werd de aanval ingeluid door uitblinker Jeroen Hessing. Hij was een aantal  Excelsior M-verdedigers te vlug af en met een listig balletje op Jeffrey Vlug stelde hij de laatste in staat om de openingstreffer aan te tekenen (0-1).
Na rust was Excelsior M de betere van Rijnsburg en kwam al snel op gelijke hoogte. Ahmad Mendes Moreira had een heerlijke voorzet op het hoofd van Kevin Vink in huis. Een waarvan je als speler maar ook als toeschouwer kunt genieten. Afgemeten belandde de bal op de knikker van Kevin Vink die de bal schitterend in de rechter bovenhoek wist te koppen (1-1).

Ruim 1400 toeschouwers, afgekomen op het aanbod van onze sponsoren Euro Products en Rabobank, zagen vanaf dat moment een sterk aanvallend Excelsior M dat probeerde de Rijnsburgse muur te slechten. Met leuk en verfrissend spel kwam de ploeg dichtbij een bevrijdende treffer maar het vond telkens uitblinker Richard van Nieuwkoop op haar weg.

Een aantal keren wist de sluitpost de bal op schitterende wijze uit zijn doel te houden en was hij er hoogst persoonlijk voor verantwoordelijk dat Excelsior M bleef steken op een gelijkspel.

Door opnieuw niet te verliezen gaat Excelsior M de recordboeken in. 21 (!!) keer op rij ongeslagen is een reeks die tot de verbeelding spreekt. Een ongekende score van de ploeg van trainer Jeroen Rijsdijk die in de amateurwereld nog nooit eerder werd vertoond.

Toen bekend werd dat koploper Katwijk punten had verspeeld tegen ONS Boso Sneek was de teleurstelling groot. Er had wellicht meer in gezeten waardoor de Tricolores de smaak van de koppositie (nog) niet hebben kunnen proeven. De realiteit is en blijft dat de afstand met Katwijk twee punten blijft; dat HHC Hardenberg en Kozakken Boys dichterbij zijn gekomen en dat de titelstrijd onverminderd voort duurt.

Zaterdag a.s. speelt de ploeg de belangrijke maar oh zo lastige uitwedstrijd tegen DVS’33 uit Ermelo.