Home|Wedstrijden Excelsior M 1, Wedstrijdverslag Excelsior M 1|Excelsior Maassluis behaalt eerste thuiszege van het seizoen

Excelsior Maassluis behaalt eerste thuiszege van het seizoen

Het is Excelsior Maassluis eindelijk gelukt om in een thuiswedstrijd drie punten te pakken. Nadat de Tricolores eerder in het seizoen op sportpark Dijkpolder verloren van IJsselmeervogels, Katwijk, Jong Sparta Rotterdam en een schamel overhielden tegen TEC werd er tegen promovendus ASWH wél gewonnen. Een treffer vlak voor rust van verdediger Sefa Kurt was voldoende voor de volle winst deze middag.

Dogan Corneille startte tegen ASWH met dezelfde basisopstelling als in de gewonnen uitwedstrijd van twee weken geleden tegen Noordwijk (1-3). Een luxe voor de hoofdtrainer van Excelsior Maassluis want nog niet eerder in het seizoen kwam dit voor. Zodoende stond Jamie den Hartog weer op de rechtsbackpositie en Jeremy Moreno in de punt van de aanval.

De toeschouwers die de weg naar het zonovergoten maar zo af en toe frisse sportpark Dijkpolder hadden gevonden kregen absoluut geen grootse wedstrijd voorgeschoteld. Daarvoor hadden beide ploegen simpel weg nog te weinig zelfvertrouwen opgebouwd. Excelsior Maassluis had thuis nog niet gewonnen en de bezoekers uit Hendrik-Ido-Ambacht hadden buiten huis nog geen enkel punt gepakt. De spanning daarentegen maakte dit gelukkig zo af en toe goed.

Al binnen vijf minuten kreeg ASWH een goede mogelijkheid om de openingstreffer te maken. Een dieptebal op Jesper van den Bosch bracht de middenvelder oog in oog met doelman Jean-Paul van Leeuwen. Van den Bosch wilde vervolgens de bal over Van Leeuwen heen schieten maar deed dit onvoldoende. Zo ontsnapte Excelsior Maassluis aan een vroege voorsprong.

Ook Excelsior Maassluis kreeg halverwege het eerste bedrijf een riante kans om de score te openen. Daan Blij – die deze week zijn contract met één seizoen verlengde bij Excelsior Maassluis – zette een aanval op, kreeg de bal via Jamie den Hartog in het zestienmetergebied aangespeeld, omspeelde een verdediger, maar zag zijn inzet net voorbij de verkeerde kant van de paal naast gaan.

Enkele minuten later veerde het publiek nogmaals op. ASWH-verdediger Gilmaro van de Werp begin nabij het strafschopgebied van de bezoekers een schandalige overtreding op Kevin Dercks. Met een gestrekt been raakte Van de Werp het bovenbeen van Dercks. Waar iedereen aan een rode kaart dacht hield scheidsrechter Frank de Winter het echter bij ”slechts”een gele kaart.

Dezelfde Van de Werp mocht tien minuten van geluk spreken dat hij niet alsnog van het veld werd gestuurd. Na geklungel in de opbouw verspeelde de verdediger de bal aan Vincent van den Berg die vervolgens onderuit werd gehaald aan de zijkant van het zestienmetergebied. Tot onbegrip van iedereen spaarde De Winter wederom Van de Werp en deed hij het af met een laatste waarschuwing.

Waar de rust steeds dichterbij kwam en de kansen spaarzaam bleken kwamen de Tricolores toch nog in de eerste helft op voorsprong. Een kort genomen corner werd door Stephan Kruithof voorgezet waarna verdediger Sefa Kurt, net voor de uitkomende doelman Stefan Kok, kon binnen koppen (1-0). Een perfect moment wat voor Excelsior Maasluis het nodige zelfvertrouwen opleverde.

De tweede helft, waarin Kevin Dercks uit voorzorg werd vervangen door Nino van den Beemt, had hetzelfde beeld als de eerste helft. Beide teams hadden moeite om tot echte grote kansen te komen. Excelsior Maassluis stond achterin weer ouderwets sterk waardoor er voor ASWH bijna geen doorkomen aan was. De enige speldenprikjes die de withemden in huis hadden waren enkele schoten van afstand die over en naast verdwenen.

Pas in de slotfase kwam er meer leven in de brouwerij, al kwam dit wel vanuit een negatief punt. De ingevallen Abderrahim Louki kreeg immers na een opstootje een directe rode kaart van scheidsrechter De Winter. Zodoende moest ASWH met 10 man verder en leek de wedstrijd gespeeld.

Doordat Excelsior Maassluis verzuimde om gebruik te maken van de geboden ruimte en de wedstrijd te beslissen bleven de bezoekers in de wedstrijd. Ondanks dat enkele grote kansen onbenut bleven kon de verdediging stand houden. Na vier minuten blessuretijd konden de armen de lucht in en floot scheidsrechter De Winter voor de laatste maal.

De eerste thuisoverwinning van het seizoen is een feit waardoor de bekerwedstrijd van aanstaande woensdag tegen sc Heerenveen met het nodige zelfvertrouwen in kan worden gegaan. De wedstrijd begint om 19.45 uur op sportpark Dijkpolder. Meer informatie over de kaartverkoop treft u elder aan op de website. Volgende week zaterdag reist Excelsior M af naar Amsterdam voor het treffen met AFC. Deze wedstrijd begint om 14.30 uur.

Interviews:

Bekijk hier de reactie van Dogan Corneille

Bekijk hier de reactie van Vincent van den Berg

Samenvatting:

Bekijk hier de hoogtepunten uit de wedstrijd

Fotoverslag:

Bekijk hier de wedstrijdfoto’s

Karakteristieken:

Excelsior Maassluis – ASWH 1-0 (1-0)

Scoreverloop: 40. Sefa Kurt 1-0

Scheidsrechter: Frank de Winter

Toeschouwers: 600

Opstelling Excelsior Maassluis: Jean-Paul van Leeuwen, Daan Smith, Robin van der Ende , Stephan Kruithof, Daan Blij (61. Milton Klooster), Vincent van den Berg, Jeremy Moreno, Kevin Dercks (46. Nino van den Beemt), Sekou Sylla, Sefa Kurt, Jamie den Hartog (74. Kilian Berkhout).

Opstelling ASWH: Stefan Kok, Gilmaro van de Werp, Jesper van den Bosch, Sam van de Kreeke (58. Abderrahim Loukili), Nick Slotboom (73. Lester Pires), Ismail Yildirim, Clarence Bijl, Fabian Korporaal, Koen Wesdorp (22. Menno Vooges), Lorenzo Braaf, Josimar Lima.

Geel: Kevin Dercks, Jean-Paul van Leeuwen, Kilian Berkhout (Excelsior Maassluis), Gilmaro van de Werp en Josimar Lima (ASWH).

Rood: Abderrahim Loukili

Tekst: Excelsior Maassluis Media/Jesse Lub
Foto’s: Excelsior Maassluis Media/Harry Noordhof
2019-10-27T10:49:06+01:0027 oktober 2019|