Op bezoek bij competitiegenoot Quick Boys heeft Excelsior Maassluis haar eerste wedstrijd van de oefencampagne verloren. In een leuke wedstrijd, die lang gelijkwaardig opging, waren de Katwijkers in het laatste kwartier slagvaardiger en werd het uiteindelijk 3-0 voor de ploeg van trainer Edwin Grunholz.

Toen vrijdagavond bekend werd dat de wedstrijd tegen Jong PSV geen doorgang kon vinden was met Quick Boys gelukkig snel een nieuwe sparringpartner gevonden. De oefenwedstrijd van de Katwijkers werd afgelast vanwege een positieve corona-test bij de tegenstander. Zodoende vonden Quick Boys en Excelsior Maassluis elkaar snel en werd er om 15.00 uur afgetrapt op het kunstgrasveld van Nieuw Zuid.

In de eerste helft ontstond er een leuke wedstrijd tussen beide competitiegenoten. Bij Excelsior Maassluis verschenen talenten Kaylan Muis (terug na een avontuur bij Sparta Rotterdam), Calvin Tureaij (doorgestroomd vanuit Jong Excelsior Maassluis) en Gabri Urbanus (overgekomen van TOGB) aan de aftrap. Daarnaast verdedigde Kenny Lipman het doel waardoor de sluitpost – net als verdediger Urbanus – zijn officieuze debuut maakte voor de Tricolores. Lipman kon in de eerste helft enkele keren zijn ploeg voor een tegendoelpunt behoeden en had daarbij enkele goede reddingen in huis. Ook aan de andere kant waren er enkele mooie kansen te zien, maar ook zonder resultaat.

Bij het beginsignaal van de tweede helft werd duidelijk dat hoofdtrainer Dogan Corneille zijn gehele elftal had vervangen. Zo kwamen onder andere Devin Plank (doorgestroomd vanuit Jong Excelsior Maassluis) en O’Brean Cornie en Marius van Mil (beide stagespeler van Jong Excelsior Maassluis) in de ploeg. Ook was er speeltijd voor proefspeler Liandro Martis. De snelle aanvaller mag de komende periode de technische staf overtuigen van zijn kwaliteiten.

Lang ging ook de tweede helft gelijk op maar werd wel duidelijk dat de thuisploeg iets sterker werd. Toen een kwartier voor tijd oud-prof Ruud Boymans de 1-0 kon binnenkoppen en niet veel later een fout in de opbouw genadeloos werd afgestraft, werd duidelijk dat Excelsior Maassluis de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen niet zou gaan winnen. Nino van den Beemd was nog dichtbij de aansluitingstreffer, maar zag zijn schot van bijna dertig meter op de paal gaan. In de slotfase viel het doelpunt echter  nog aan de andere kant. Jesper de Vré bepaalde, wederom via een kopbal, de eindstand op 3-0.

Karakteristieken:

Quick Boys – Excelsior Maassluis 3-0 (0-0)

Scoreverloop: 74. Ruud Boymans 1-0, 77. Tommy Bekooij 2-0, 82. Jesper de Vré 3-0.

Scheidsrechter: Luuk Timmer

Opstelling eerste helft:
Kenny Lipman; Calvin Tureaij, Daan Smith, Gabri Urbanus, Robin van der Ende; Kevin Dercks, Kevin Ringeling, Kaylan Muis; Milton Klooster, Vincent van den Berg, Jeremy Moreno.

Opstelling tweede helft:
Jean-Paul van Leeuwen; Omar El Baad, Jamie den Hartog, Sefa Kurt, Sekou Sylla; Devin Plank, Nino van den Beemt, O’Brean Cronie; Redouan Omar Ouali, Marius van Mil, Liandro Martis.