Na een onderbreking van ongeveer zes maanden speelt Excelsior M a.s. zaterdag eindelijk weer een officiële wedstrijd. De Tricolores openen het Tweede Divisie seizoen direct zwaar met een topper tegen Katwijk. De ploeg van Anthony Correia was voor de corona-onderbreking een absolute titelkandidaat en is naar verwachting ook dit seizoen een van de kanshebbers.

De oranjehemden kenden een prima voorbereiding. Van de negen gespeelde oefenwedstrijden werden er zeven gewonnen. De overige twee eindigden in een gelijkspel waardoor Katwijk dus nog ongeslagen is. Gelukkig voor Excelsior M is een goede voorbereiding nog geen garantie voor een goede competitiestart. Desalniettemin zijn de mannen van Dogan Corneille gewaarschuwd.

Zelf sloten de Tricolores de (qua resultaten) wisselvallige voorbereiding af met een klinkende zege. Op bezoek bij SV Poortugaal werd met ruime cijfers gewonnen. Door doelpunten van Marius van Mil (3x), Redouan Omar Ouali en kersverse aanwinst Youri de Winter eindigde het duel in 0-6.

Met de naam Van Mil is direct één van de opvallendste namen van de voorbereiding genoemd. De jonge, talentvolle spits liet het net de afgelopen weken regelmatig bollen en manifesteert zich daarmee als kandidaat voor een basisplaats. Deze week kreeg hij alvast zijn eerste beloning met een vaste plaats in de A-selectie.

Ook nieuwkomer Youri de Winter is lekker aan zijn eerste weken in het rood-wit-blauw begonnen. Na zijn treffer tegen Excelsior (3-0 zege) scoorde hij tegen Poortugaal dus opnieuw en lijkt ook hij klaar voor de seizoenopening. Het is nog wel even de vraag of hij op tijd speelgerechtigd is. De Winter speelde vorig seizoen in Griekenland. De Griekse bond is nog bezig met het papierwerk rondom zijn overstap. Of dat op tijd is afgerond weten we morgen om 14.00 als de Tricolores aan de aftrap verschijnen.

Wilt u de wedstrijd tegen Katwijk bezoeken, houd dan a.u.b. rekening met de geldende regels. Het protocol rondom thuiswedstrijden van Excelsior M leest u hier. De wedstrijd wordt daarnaast live uitgezonden door FOX Sports en is dus ook vanuit uw huiskamer te volgen.