SINDS 1918

Excelsior M 3 na thriller uitgeschakeld in nacompetitie

//Excelsior M 3 na thriller uitgeschakeld in nacompetitie

Excelsior M 3 na thriller uitgeschakeld in nacompetitie

Het is Excelsior M 3 niet gelukt om voor het tweede seizoen op rij te promoveren. In de halve finale van de nacompetitie om promotie naar de 2e klasse was Zwaluwen 3 (of moeten we Zwaluwen 019-1 zeggen vanwege het hoge aantal gastspelers?) vanaf te penaltystip te sterk.

Zowel Excelsior M als Zwaluwen kreeg in 90 minuten enkele grote kansen om te scoren maar dit lukte bij beide ploegen niet. Een verlenging moest derhalve voor de beslissing zorgen en daarin leek het Excelsior M te zijn dat zich zou plaatsen voor de finale. Een verre inworp van Rick Andreae werd doorgekopt door Jesse van Gastel en kwam terecht bij Barry Steenbergen. Hij wist de bal met zijn verkeerde rechterbeen in het doel te prikken. Een grote ontlading was het gevolg want Excelsior M had tot dan toe het beste van het spel.

Zwaluwen zette vervolgens aan voor een slotoffensief maar kon het solide verdedigende Excelsior M niet bang maken. Tot de laatste minuut. Excelsior M had enkele halve kansen op de genadeklap laten liggen en Zwaluwen pompte nog één keer de lange bal naar voren. De tot dan toe onzichtbare spits kopte hem prachtig over de uitstekend keepende Joey Huijser waardoor Zwaluwen alsnog een penaltyserie afdwong.

Met Joey, die zich door het seizoen heen als penaltykiller had gemanifesteerd, op doel was het vertrouwen nog steeds groot. Helaas schoten de zwart-witten de penalty’s overtuigend binnen (ondanks dat Joey steeds de goede hoek koos), en noteerde Excelsior M twee missers. Gevolg: geen promotie maar wel een seizoenseinde waar Excelsior M trots op mag zijn. Na de domper van het missen van het kampioenschap rechtten de Tricolores de rug en lieten ze zien uitstekend te kunnen voetballen én voor elkaar te willen strijden.

Genoeg redenen dus voor de mannen van John van Zanten, Fred Kraijo en Ruud v.d. Velde om het komende seizoen met vertrouwen tegemoet te zien. Dan zullen de Tricolores opnieuw strijden voor het kampioenschap, met de lessen van afgelopen seizoen in het achterhoofd.

2018-06-12T14:31:43+00:0012 juni 2018|Nieuws|
Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met onze cookies. OK!