Bij de aankondiging van Gert-Jan Bunt om per 1 januari as. te stoppen als voorzitter van Excelsior Maassluis konden jullie lezen dat Hans de Leeuw zijn beoogd opvolger is. Tijd dus dat die beoogde opvolger zich aan jullie voorstelt.

Ik ben ruim 57 jaar geleden geboren in Utrecht en opgegroeid in het gebied rondom Leerdam. Op jonge leeftijd ben ik gaan voetballen bij de plaatselijke voetbalvereniging. Helaas was het talent beperkt en ben ik scheidsrechter geworden. Dat ging me op zich beter af, doch na een aantal jaren miste ik de gezelligheid van het spelen in een team en ben ik teruggekeerd naar mijn oude vereniging.

Mijn werkzame leven heb ik grotendeels doorgebracht bij de Rabobank. In ruim 32 jaar heb ik op zeven verschillende kantoren mogen werken. Die tocht door Nederland heeft er voor gezorgd dat ik samen met ons gezin op diverse plaatsen in ons land heb mogen wonen. Veelal raakte ik bij de voetbalclubs in die plaatsen betrokken. Via mijn werk als sponsor, als liefhebber langs de lijn of als lid van een commissie.

In 2014 ben ik directeur van Rabobank Westland geworden, wat me een jaar later deed besluiten om samen met mijn vrouw Marion vanuit Bennekom naar Maasland te verhuizen. Onze studerende zoons wonen in Wageningen en Eindhoven. Ook hier kwam het voetbal weer op mijn pad. Ook nu weer via mijn werk als sponsor, maar ook als liefhebber langs de lijn bij Excelsior Maassluis, waar ik bij thuiswedstrijden al jaren te vinden ben.

Enkele maanden geleden kwam Gert-Jan langs met de vraag of ik hem wilde opvolgen als voorzitter. Een vraag die niet helemaal onverwacht kwam, maar waar ik wel goed over wilde nadenken. Het is natuurlijk een eer om voorzitter te mogen worden van zo’n prachtige club. Het lijkt me ook een mooie functie die denk ik wel bij me past. Maar ik wilde eerst de vraag beantwoorden of ik er voldoende tijd voor kan vrijmaken en het te combineren is met mijn huidige werk bij Alfa Accountants. Toen ik die vraag met ja kon beantwoorden en merkte uit gesprekken dat er voldoende draagvlak was binnen de vereniging voor mijn benoeming, was de keus snel gemaakt.

Ik kijk er naar uit om jullie voorzitter te worden. Het zal niet gemakkelijk worden om Gert-Jan op te volgen. Hij is vele jaren voorzitter geweest en heeft de club door moeilijke tijden geloodst. Dat is ook nog gepaard gegaan met uit sportief oogpunt heel succesvolle jaren. Hij heeft daarbij gelukkig de steun gehad van velen binnen de club. En van die steun hoop ik ook gebruik te kunnen maken.

Als de ledenvergadering op 19 oktober instemt met mijn benoeming zal ik aan de slag gaan, zodat ik per 1 januari de rol van Gert-Jan kan overnemen. Ik zie er naar uit om met jullie samen te werken binnen onze mooie vereniging.