Voor Excelsior M breken belangrijke weken aan. Waar het de voorgaande seizoenen in deze fase van de competitie vooral om de eer ging zijn de belangen nu een stuk groter. Door het nieuwe (en vrij dubieuze) promotie-/degradatiereglement, waarbij de belofteteams als het ware als onschendbaar kunnen worden beschouwd, betekent de huidige veertiende plaats aan het eind van het seizoen een plaats in de nacompetitie. Een plek waar we Excelsior M uiteraard niet graag terugzien.

En dus zullen er punten gehaald moeten worden. En juist dat gaat de laatste weken spaarzaam. Niet omdat Excelsior M slecht speelt maar vooral omdat het zichzelf niet beloont. De uitwedstrijden bij Kozakken Boys en Rijnsburgse Boys werden tegen de verhouding in verloren en zelfs de overwinning tegen Jong FC Volendam werd ondanks een zwaar veldoverwicht pas in blessuretijd binnengesleept. En dus zullen de pessimisten zeggen: het wordt een lastig seizoen. De optimisten zullen echter zeggen dat Excelsior M de laatste weken heeft aangetoond de Tweede Divisie aan te kunnen en dat veilig spelen geen probleem moet zijn.

Een feit is in ieder geval dat de tegenstander van zaterdag een pittige is. Kampioen AFC komt namelijk naar Maassluis. De Amsterdammers maken een iets wisselvalliger seizoen door dan vorig jaar maar behoren nog steeds tot de top van de Tweede Divisie. Met een achterstand van negen punten op koploper HHC Hardenberg staat de ploeg van trainer Ulrich Landvreugd momenteel vijfde. Ook zij kunnen zich, als ze nog willen strijden om een nieuw kampioenschap, geen misstap meer veroorloven.

De editie van vorig seizoen biedt Excelsior M in ieder geval hoop. Door doelpunten van Vincent v.d. Berg en Daan Blij (2x) werd destijds met 3-1 gewonnen. Een knappe overwinning, al was AFC op dat moment al kampioen. De eerdere confrontatie dit seizoen werd overigens met dezelfde cijfers gewonnen door AFC. In de laatste twee ontmoetingen staat het dus 1-1.

En dus kunnen we opnieuw zeggen dat er een belangrijke wedstrijd op het programma staat en dat het een strijd wordt die alle kanten op kan. Gaat Excelsior M zich weer eens belonen of vist het opnieuw achter het net? U kunt het zaterdag allemaal zien vanaf 14:30. De wedstrijd staat onder leiding van arbiter Rozendal.

Vooruitblik met Sefa Kurt