Het verslag van Excelsior M werd de afgelopen weken misschien te vaak gedomineerd door klachten over de arbitrage. De frustratie zat vaak zo diep dat het verstandig was dat de webredactie het verslag nog corrigeerde voordat het het web werd opgeslingerd. Daarom had uw verslaggever het voornemen deze week de scheidsrechter eens met rust te laten. Ondanks de goede bedoelingen is dat helaas niet gelukt en daar is de heer Roeleveld uit Vinkeveen schuldig aan. Eigenlijk is elke regel over de beste man er één te veel. Iedereen die afgelopen zaterdag op sportpark Dijkpolder aanwezig was, wel of niet Excelsior M gezind, was het er  over eens; de man bakte er weinig van.

De eerste zaterdag van oktober had van te voren alle ingrediënten voor een heerlijke voetbalmiddag. Een heerlijk zonnetje, een goed voetballende tegenstander met een sympathieke aanhang en Excelsior M dat ondanks de laatste plaats de laatste weken een steeds betere indruk maakte. Dit alles gaf hoop op een goed resultaat. Echter het goede resultaat kwam er niet en de belangrijkste oorzaak hiervan was dat Excelsior M grote moeite heeft met het benutten van kansen.

In de eerste helft zagen we een beter combinerend HHC Hardenberg dat hierdoor automatisch ook een overwicht had. Echter Excelsior M stond goed georganiseerd en HHC kon het overwicht niet omzetten in dreigende momenten. In één van de spaarzame tegenstoten was Excelsior M wel een keer dreigend. Daniël Oliviera Furtado leverde een scherpe voorzet af van de rechterkant, maar Marruchen Zimmerman kon voorbij de tweede paal de bal geen juiste richting geven. In de 37e minuut was daar de eerste kans voor de bezoekers en deze lieten in de persoon van Sargon Gouriye zien over een kwaliteit te beschikken waar het bij Excelsior M momenteel aan ontbreekt. Hij controleerde op prachtige wijze een steekpass en liet Jesper Leerdam kansloos. Dit was een flinke streep door de rekening van Excelsior M, dat had gehoopt met 0-0 de rust te bereiken. Maar het werd nog erger, want in de 41e minuut was de ellende compleet toen de wedstrijd werd vermoord. Roel Stoffels kreeg de bal in het strafschopgebied tegen zijn elleboog, zonder dat Roel hier zelf erg in had. De elleboog was langs zijn lichaam en hij kwam met zijn rug naar de situatie dus merkte er zelf niets van. Een overduidelijke strafschop volgens de machtigste man op het veld, die naar verluid het geen eens heeft gezien, maar appelleren genoeg vond om te beslissen.

Hielke Penterman liet zien hoe een strafschop genomen dient te worden en liet Leerdam wederom kansloos. Excelsior M was aangeslagen en beende enkele minuten later woedend over zoveel onrecht naar de thee.

In de tweede helft werd de rug weer gerecht. Excelsior M werd de baas over HHC. HHC zelf creëerde zelfs in de tweede helft geen enkele kans meer. Toch kregen ze een kans op 0-3 toen ze vanwege praten aan Excelsior-zijde uit het niets een vrije trap op de rand zestien cadeau kregen. Gelukkig voor Excelsior M verdween de bal in de muur.

Excelsior M daarentegen was in de tweede helft meerdere malen dichtbij de aansluitingstreffer. Daniël Oliviera Furtado, Niels Redert, Marruchen Zimmerman kregen goede mogelijkheden en Kevin Vink kreeg zelfs een 300% kans, die formidabel door de sterke doelman Danes van de lijn werd getikt. In deze tweede helft kwam wederom aan het licht dat Excelsior M voetballend meer dan goed mee kan met zelfs een topploeg als HHC, maar dat het maken van doelpunten een groot probleem is.

Maar problemen zijn er om opgelost te worden en dat zal volgende week in het verre Sneek moeten gebeuren. Als we dezelfde strijd blijven leveren als in de laatste vier wedstrijden gaat dat zeker lukken en kunnen we in combinatie met de aanwezige kwaliteit de laatste plaats verlaten.