Excelsior Maassluis sloot het beladen seizoen 2014/2015 op een waardige wijze af. In de thuiswedstrijd tegen regiogenoot Capelle werd een dik verdiende 2-0 overwinning behaald.

In de laatste wedstrijd was Excelsior Maassluis zeker in de eerste helft heer en meester. Ondanks de nodige afwezigen kon John de Wolf toch weer een zeer representatief elftal op de been brengen. Zonder Sefa Kurt, Daan Smith, Roel Stoffels, Marciano Bruma, Robin Hofman en Bryan van der Laan koos John de Wolf en zijn staf ervoor om aanvoerder Niels Redert een linie naar achteren te halen. Niels liet zien een alleskunner te zijn en speelde op deze positie ook een prima wedstrijd. Het middenveld was aanvallend ingesteld met naast de vaste controleur Stephan Kruithof Ahmad Mendes Moreira en Vincent van den Berg. De offensieve speelwijze pakte geweldig uit en Capelle had totaal geen vat op de vele positiewisselingen rondom diepe spits Kevin Vink.

Al na zeven minuten promoveerde Marruchen Zimmerman een mooie aanval met de openingstreffer. De voorzet was van Vincent van den Berg. Capelle kon geen vuist maken en na 23 minuten werd Vincent van den Berg opzichtig aan zijn rood-wit-blauwe shirt getrokken, waardoor Niels Redert een penalty mocht nemen. Niels schoot de strafschop onberispelijk binnen, waardoor de eindstand al vroeg werd bepaald op 2-0. Excelsior M. bleef heel de wedstrijd gemakkelijk overeind. Pas in de slotminuten van de wedstrijd kreeg Capelle de eerste kans, maar Jesper Leerdam hield zijn doel schoon. Kort hierna kreeg Capelle ook nog een strafschop, maar ook deze kans werd gemist. De bal eindigde op de paal.

Marruchen Zimmerman kreeg nog een applauswissel. Hij speelde zijn laatste competitieminuten voor Excelsior M. Verder mochten Mike van der Meer en Raoul Gillet ook nog invallen en konden ze zo ook als speler nog even afscheid nemen van de Topklasse.

Vincent van den Berg scoorde tegen Capelle niet, maar de topscorer werd wel gekozen tot man van de wedstrijd en na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Bekebrede kreeg de ploeg van de Wolf, Rasens en Verhagen een ovationeel applaus. Uit een uitzichtloze situatie hebben ze het bijna onmogelijke gepresteerd door na een enorme eindsprint alsnog het Topklasserschap te verlengen.

Na afloop waren er alleen maar vrolijke gezichten te zien en bleef het nog lang gezellig op het complex van Excelsior Maassluis. Het mooie slot van het seizoen werd tot in de late uurtjes gevierd.

Dit seizoen zal er nog gespeeld worden in de Regiorijnmond Cup. Hierin speelt Excelsior M. op dinsdag 12 mei om 20.00 tegen SC Feyenoord de halve finale. Het betreft een thuiswedstrijd.

Ook dit gebeurt nog onder leiding van John de Wolf, want de trainer die begin maart een contract tekende tot en met 9 mei heeft vorige week zijn contract met een maand verlengd.