Het wordt zaterdag een prachtige dag. Een mooie reden om de auto te pakken richting het Gelderse Lienden alwaar Excelsior M aantreedt tegen de plaatselijke trots. De ploeg van trainer Hans Kraay junior staat momenteel op de twaalfde plaats en heeft hier en daar nog wat puntjes nodig om zich definitief veilig te spelen. Excelsior M staat negende en heeft drie punten nodig als het dit seizoen nog omhoog wil kijken.

Het is een tegenstander die altijd weer de prachtige herinnering oproept aan het algehele landskampioenschap dat Excelsior M ten koste van FC Lienden wist te behalen. De basis werd destijds in Lienden gelegd door de 0-2 uitzege. Qua weersomstandigheden overigens een vergelijkbare dag als, mits de voorspellingen kloppen, a.s. zaterdag.

Excelsior M heeft een zuur weekend achter de rug. Op papier is een 1-1 gelijkspel tegen Rijnsburgse Boys geen ramp. De zege werd echter in de 94e minuut uit handen gegeven. Bovendien kreeg centrale verdediger Sefa Kurt een rode kaart, hij is derhalve voor drie wedstrijden geschorst.

FC Lienden zal ook het gevoel hebben dat er afgelopen weekend meer in zat. In de lastige uitwedstrijd bij GVVV stond het lange tijd met 0-1 voor. GVVV kwam 20 minuten voor tijd weliswaar langszij maar moest even later met tien man verder. Het lukte Lienden echter niet om met een mannetje meer de zege alsnog te pakken. Een zege die de mannen van Hans Kraay maar wat goed hadden kunnen gebruiken. Ploegen onderin pakken de laatste weken immers geregeld punten (o.a. AFC is aan een opmars bezig) waardoor de nacompetitie nog niet volledig uit zicht is. Momenteel is het gat met een nacompetitieplaats zes punten. Lienden speelde echter al een wedstrijd meer dan de clubs onder zich waardoor het oppassen geblazen is als één of meerdere ploegen hun inhaalwedstrijd weten te winnen.

Excelsior M is dus gewaarschuwd. De tricolores willen graag op de vijfde plaats eindigen maar zijn te te wisselvallig om HHC Hardenberg en Rijnsburgse Boys (de voornaamste kandidaten voor plek 5) echt zenuwachtig te maken. Er zal in de komende weken dus een serie overwinningen neergezet moeten worden om de top-5 alsnog te bereiken.

Te beginnen dus met Lienden waar Excelsior M eerder dit seizoen met 3-0 van wist te winnen. Stephan Kruithof (2x) en Sefa Kurt waren destijds trefzeker. Het was in een periode waarin Lienden in de hoek zat waar de klappen vallen terwijl Excelsior M op dat moment juist in een flow zat. De uitslag is dus geen garantie dat de Tricolores de drie punten wel even meenemen naar Maassluis.

De wedstrijd op Sportpark de Abdijhof begint om 15:30 en wordt gefloten door scheidsrechter F.R. de Winter.