Eindelijk, na 5 wedstrijden is Excelsior M van de nul af. Na de wedstrijd, in en tegen Hoek, is de aansluiting met veel andere ploegen in de Topklasse weer gevonden. Een terechte overwinning bezorgde de ploeg van Agterberg en Rasens een plezierige terugreis.

Toch zag het er in de eerste minuten van de wedstrijd daar niet naar uit. Excelsior M kwam wederom niet sterk uit de startblokken, wat een aantal hachelijke situaties voor het doel van Jesper Leerdam opleverde. Maar na deze zwakke openingsfase nam Excelsior M langzaam maar zeker het heft in handen. Achterin werd er geen risico meer genomen en er werden enkele kansen gecreëerd. Mike van der Meer was dicht bij zijn eerste goal in de Topklasse en ook Kevin Vink leek uit een vrije trap eindelijk weer eens doel te treffen. Deze vrije trap werd echter schitterend door Hoek-doelman de Jonghe uit de bovenhoek getikt.

Excelsior M kreeg steeds meer vertrouwen en Marruchen Zimmerman en Vincent van den Berg waren met hun loopacties lastig te volgen voor de statische Hoek-verdedigers. In de 37e minuut kwam Excelsior M door Vincent van den Berg op een 0-1 voorsprong. Zimmerman schoot tegen een Hoek-speler aan en de bal viel voor de voeten van de inlopende van den Berg, die keurig zijn eerste goal van het seizoen aantekende. Vijf minuten later maakte hij zijn tweede. Met een geplaatst schot krulde hij de bal achter een verdediger vandaan keurig langs keeper de Jonghe. Gedegen en solide speelde Excelsior M vervolgens de luxe voorsprong richting het rustsignaal.

Na de rust zagen we een ongewijzigd Excelsior M; de thuisploeg daarentegen had twee nieuwe krachten in het veld gebracht, waaronder de lange stormram Kyle Doesburg, die twee jaar geleden nog de winnende goal maakte tegen Excelsior M. Excelsior M kwam sterk uit de kleedkamer, met veel inzet en strijd werd er geconcentreerd verdedigd, waardoor Hoek nauwelijks gevaarlijk kon worden. In de 58e minuut werd Hamit Alptekin vervangen door Ahmad Mendes Morreira en kort hierna maakte Hoek-aanvaller Nick de Groote de mooiste goal van de wedstrijd. Een voorzet vanaf links schoot hij voorbij de tweede paal snoeihard diagonaal in één keer uit de lucht achter Jesper Leerdam. De op het oog veilige voorsprong kwam plotseling in gevaar. Hoek geloofde weer in een goed resultaat en was direct na de 2-1 dichtbij de 2-2. Gelukkig kon Excelsior M in de tegenstoot de marge weer op twee zetten. Kevin Vink schoot knap zijn eerste van het seizoen in de touwen na goed doorzetten van Mike van der Meer. Bij Hoek ontstond wat rumoer bij deze treffer aangezien de grensrechter had gevlagd. Scheidsrechter de Lima Schepens zag het vlagsignaal maar stond ook dichtbij de situatie en besloot de grensrechter te overrulen en niet te fluiten.

Vanaf dit moment was er geen vuiltje meer aan de lucht voor Excelsior M. De wedstrijd werd professioneel uitgespeeld. Hoek-speler Persoons ontving nog twee gele kaarten en in de slotseconde van de extra tijd kreeg Robin van der Ende van dichtbij ongelukkig de bal tegen zijn arm geschoten. Het gevolg was een strafschop die feilloos werd benut door Nick de Groote. De arbiter van dienst liet nog wel aftrappen maar blies direct daarna voor het eindsignaal.

Een mooie en verdiende 2-3 overwinning voor Excelsior M, die hiermee de hatelijke nul heeft verlaten en vertrouwen heeft getankt voor de komende loodzware weken.