In de tweede competitiewedstrijd heeft Excelsior M zijn eerste zege behaald. Op bezoek bij Oliveo werd het 3-5 voor de tricolores. Smetje op de zege was het uitvallen van Remy de Jong met een op het moment van schrijven nog onbekende knieblessure.

Excelsior M kreeg in de beginfase, net als vorige week, het initiatief van een inzakkend Oliveo. Het resulteerde in balbezit maar niet direct in grote kansen. Oliveo maakte in balbezit gebruik van de mee voetballende keeper en creëerde in daarmee een man-meersituatie. Op papier is dit riskant, in de praktijk leverde het juist gevaar op. Zo maakte de keeper na tien minuten spelen de 1-0 door op te stomen en verrassend uit te halen.

Excelsior M moest daardoor in de achtervolging tegen een nog verder terugtrekkend Oliveo. In de optisch smalle sporthal, de zijlijnen lagen slechts een meter van de muren, zorgde dit voor een schaakspel. Excelsior M ging gedurende de eerste helft vorderde echter steeds beter spelen. De bal ging goed rond, de ruimtes werden gevonden en via een mooie pass van Rick Andreae maakte Remy de Jong 1-1.

Vanaf dat moment was Excelsior M de baas. Ondanks een nieuwe achterstand uit een spaarzame counter van Oliveo, klonk het rustsignaal bij een voorsprong voor de tricolores. Rick Andreae maakte eerst zelf 2-2 en gaf vervolgens een lekkere steekbal op Shane van der Kooij die met een goeie schijnbeweging de keeper de verkeerde kant op stuurde en de bal simpel in het schoof.

De tweede helft werden de rollen slim omgedraaid. Excelsior M zakte in en loerde op de counter. De ploeg van trainer Peter van Vliet kwam amper in de problemen maar wankelde organisatorisch even nadat Remy de Jong geblesseerd uitviel. Oliveo maakte in deze fase weer regelmatig gebruik van de meevoetballende keeper maar creëerde hiermee geen groot gevaar. Het was juist Excelsior M dat hiervan profiteerde door de bevrijdende 2-4 op het scorebord te zetten. Rick Andreae schoot vanaf eigen helft raak in het lege doel nadat hij een pass van Oliveo onderschepte. Toen Jesse van Gastel er even later ook 2-5 van maakte was de zege binnen. Oliveo maakte nog een eretreffer maar het goed verdedigende Excelsior M gaf geen terrein meer prijs. Zo eindigde het in 3-5 en zijn de eerste punten binnen!

Aanstaande maandag speelt Excelsior M de derby tegen MVV’27. Om 21:00 wordt er afgetrapt in de Wethouder Smithal.