Excelsior M is de competitie uitstekend begonnen. Op het Kasteel werd Jong Sparta met 0-1 verslagen. Vincent v.d. Berg was de matchwinnaar in een wedstrijd die van beide kanten zeer matig genoemd mag worden. Echter: niemand praat daar (meer) over als je naar de uitslagen op Teletekst kijkt want de ploeg van Jeroen Rijsdijk behoort gewoon tot de winnaars van de eerste competitieronde.

De beginopstelling van Jeroen Rijsdijk was op z’n zachtst gezegd verrassend te noemen. Geen plek voor Rashid Browne en Daan Blij; een basisplaats voor “Smally“ Lake en Walter Bennet. De laatste groeide overigens uit tot de beste man aan Maassluise zijde in deze wedstrijd.

Trainer Nico Jalink van Jong Sparta stelde in zijn basiself de afgelopen week aangetrokken Sander Fischer op maar bracht een team in het veld wat nauwelijks nog met elkaar een volledige wedstrijd had gespeeld in de voorbereiding. Dat was terug te zien in de beginfase waarin Excelsior M de betere partij was en een aantal speldenprikjes uitdeelde via Smally Lake, die helaas niets opleverden.

De meest opvallende man in het eerste half uur was scheidsrechter Gerrets. Zijn eerste drie gele kaarten, waarvan twee voor Excelsior M (Sefa Kurt en Walter Bennet), waren in de categorie “pietluttig” en “ik laat zien dat ik de man van de wedstrijd ben”. Jong Sparta werd gaandeweg de eerste helft de ploeg met het meeste balbezit maar het tempo waarin de Spartanen speelden was dermate laag dat Excelsior M geen moment in gevaar kwam.
De rust brak aan met een 0-0 stand; beide ploegen verdienden op dat moment ook niet meer! In de tweede helft begon Rijsdijk met dezelfde elf als voor de rust en was met zijn ploeg in de beginfase de meest aanvallende ploeg. Het leidde tot twee geweldige kansen voor Smally Lake maar beide keren faalde de aanvaller een op een met keeper Alex Craninx.

Daar waar Smally het net niet wist te vinden deed Vincent v.d. Berg het in de 63e minuut wel. Een prima steekpass van de uitblinkende Walter Bennet werd verlengd door Smally Lake, die Vincent v.d. Berg bediende; Vincent rondde koelbloedig af (0-1).

Jong Sparta trok vervolgens ten aanval maar het moet gezegd worden dat er weinig of geen overtuiging zat in de ploeg van Nico Jalink. Het werd pas echt gevaarlijk in de 92e (!!) minuut toen invaller Felicia solerend door de Excelsior M-verdediging oog in oog kwam met Jean Paul van Leeuwen. Op de schuiver van de Spartaan reageerde Jean Paul fantastisch en trok daarmee de overwinning voor zijn ploeg over de streep.

Dat het allemaal niet groots was wat Excelsior M aan de dag legde is een waarheid als een koe maar de drie punten zitten in de knip en die neemt niemand ons meer af!! We zijn goed begonnen en dat na de deceptie van afgelopen woensdag waar het knullig na strafschoppen geen toegang kreeg tot het hoofdtoernooi om de KNVB beker. Zaterdag a.s. komen de Treffers op bezoek. Een niet te onderschatten ploeg. Een prachtig affiche!