16 oktober 2021

Drie punten voor Excelsior Maassluis in thuisduel met Kozakken Boys

Excelsior Maassluis heeft zaterdagmiddag een nuttige overwinning geboekt op Kozakken Boys. Na een doelpuntloze eerste helft kwamen de Tricolores na rust sterk uit de kleedkamer. Door treffers van aanvoerder Vincent van den Berg en Giovanni Da Fonseca werd het duel tegen de Werkendammers uiteindelijk verdiend gewonnen: 2-0.

Na de verloren wedstrijd van vorige week tegen Spakenburg (4-2) wijzigde hoofdtrainer Dogan Corneille zijn team op een aantal plaatsen. Vincent van den Berg was fit genoeg om weer vanaf de aftrap te starten en ook Luivienno Statia en Giovanni Da Fonseca konden rekenen op een basisplaats. Dit ging ten koste van Daan Blij, Gijs Abbas en Calvin Tureaij, die ditmaal vanaf de bank begonnen.

De eerste helft was er een waar de aanwezige toeschouwers nog niet heel warm werden van het veldspel van beide teams. Kozakken Boys was in de beginfase de ploeg die het meest gevaarlijk wist te worden. Doelman Jean-Paul van Leeuwen had echter een prima reflex in huis op een kopbal van Thomas Marijnissen en ook Sven van Ingen had even later voor de openingstreffer kunnen zorgen. De mee naar voren gekomen verdediger kon bij een vrije trap echter net niet voldoende zijn voet tegen de bal zetten waardoor Van Leeuwen niet in de problemen kwam. De enige echte poging voor de thuisclub kwam van de voet van Gabri Urbanus. De centrale verdediger probeerde het van grote afstand, maar zag zijn schot hoog over gaan.

Het tweede bedrijf was vanuit Excelsior Maassluis perspectief gezien een stuk leuker. Al na vijf minuten speelde Van den Berg zich met een knappe schijnbeweging vrij en haalde de aanvoerder van een meter of achttien uit op het doel van keeper Ricardo Kieboom. Het harde schot van de aanvoerder was de keeper te machtig waardoor de Tricolores al snel aan de leiding gingen: 1-0.

Na dit doelpunt groeide het vertrouwen bij Excelsior Maassluis en niet veel later had Giovanni Da Fonseca de marge zelfs kunnen verdubbelen. Een voorzet van de ingevallen Calvin Tureaij was perfect maar de inzet van Da Fonseca verdween net aan de verkeerde kant van de paal. Nadat ook Kozakken Boys van zich had doen spreken - Marijnissen zag zijn schot bovenop de lat gaan - was het toch de formatie van Corneille die de tweede treffer van de middag maakte. Van den Berg stuurde met het hoofd Redouan Omar Ouali weg, die vervolgens Da Fonseca uitstekend in staat stelde om de 2-0 op het scorebord te zetten.

Hierna werd er door beide trainers veelvuldig gewisseld en was het duidelijk dat de bezoekers graag de aansluitingstreffer wilden forceren. Excelsior Maassluis had het echter achterin goed voor elkaar en controleerde de wedstrijd. Van Leeuwen moest in de laatste minuut nog wel redding brengen op een hard schot van Marijnissen, maar verder kwam het niet meer in de problemen. Na twee minuten blessuretijd floot de prima leidende scheidsrechter Preston Henshuijs voor de laatste maal en kon Excelsior Maassluis drie punten bijvoegen aan haar totaal.

Aanstaande zaterdag staat er geen competitiewedstrijd op de planning. Op woensdag 27 oktober gaat Excelsior Maassluis voor de TOTO KNVB Beker op bezoek bij Westlandia. Het duel begint die avond om 20.00 uur op Sportpark De Hoge Bomen in Naaldwijk. De eerst volgende competitiewedstrijd is op zaterdag 30 oktober als het op bezoek gaat bij G.V.V.V. in Veenendaal.

Karakteristieken

Excelsior Maassluis - Kozakken Boys 2-0 (0-0)

Scoreverloop: 50. Van den Berg 1-0, 62. Da Fonseca 2-0

Scheidsrechter: Preston Henshuijs

Geel: Mekkaoui (Kozakken Boys)

Opstelling Excelsior Maassluis
Van Leeuwen, El Baad (44. Tureaij), Urbanus, Ringeling, Statia, Van den Beemt, Dercks, Da Fonseca (83. Abbas), Wennekers (83. Muis), Van den Berg (77. Van Delft), Omar Ouali

Opstelling Kozakken Boys
Kieboom, Keukens (71. Statie), Warmolts, Ramsteijn, Ouja (60. Mekkaoui), Teijsse (71. Lommers), Stout, Van Ingen (81. Bot), Hutten (60. Veenhoven), Marijnissen, Achenteh

Foto´s Harry Noordhof | Klik hier voor het fotoverslag

TV: Klik hier voor de samenvatting