Excelsior M is in de thuiswedstrijd tegen Kozakken Boys ontsnapt aan een nederlaag. Door een laat doelpunt van verdediger Sefa Kurt werd het 1-1. 

Jeroen Rijsdijk koos opnieuw voor Dean van Ooijen achter Kevin Vink en verwees Niels Redert daarmee opnieuw naar de bank. Na de nederlaag tegen GVVV, waar volgens Rijsdijk meer in had gezeten, wijzigde hij zijn basiself op slechts één plek. Vincent van den Berg keerde terug in de basis wat ten koste ging van Gerwin Lake.

Excelsior M en Kozakken Boys begonnen beide voorzichtig aan de wedstrijd. Kozakken Boys had een licht overwicht maar kon dit niet uitdrukken in kansen. Excelsior M verdedigde goed maar kon aanvallend ook weinig uitrichten. De eerste helft was daardoor vrij saai met een 0-0 ruststand als logisch gevolg.

In de tweede helft veranderde er in eerste instantie weinig. Kozakken Boys probeerde de Maassluise muur te doorbreken maar slaagde hier amper in. Ook oud-Excelsior M speler ‘Achie’ Mendes Moreira wist geen gevaar te stichten. Excelsior M slaagde er ook niet in gevaarlijk te worden. De Tricolores probeerden de Werkendammers pijn te doen via de omschakeling maar ook dat leverde amper noemenswaardige kansen op. 

Hoe langer het 0-0 bleef, hoe groter de kans dat de ploeg die als eerste zou scoren er met de winst van door zou gaan. In de 75e minuut lukte dit Kozakken Boys via spits Raily Ingnacio. Hij kon na een onoplettendheid in de Maassluise veredeging van dichtbij raak schieten. 

Excelsior M moest door de late achterstand op jacht naar de gelijkmaker en dat deed de wedstrijd goed. Trainer Jeroen Rijsdijk bracht Gerwin Lake, Jeremy Moreno en later ook Niels Redert en stuurde zijn ploeg vooruit. Het spel vond ineens hoofdzakelijk plaats op de helft van Kozakken Boys en de gelijkmaker hing naar mate de tijd vorderde steeds meer in de lucht. Het was uiteindelijk Sefa Kurt die vlak voor aanvang van de blessuretijd kon scoren. Uit een vije trap van Stephan Kruithof werd de bal goed teruggekopt en was Sefa liggend de sterkste in een scrimmage. Het doelpunt zorgde voor een ware vreugdeexplosie bij zowel het publiek als de spelers en trainers van Excelsior M.

In de vier minuten durende blessuretijd ging Excelsior M vervolgens nog op jacht naar de winst maar kreeg hiervoor geen grote kansen meer. Ook Kozakken Boys wist niet meer te scoren waardoor ook de derde thuiswedstrijd van dit seizoen in 1-1 eindigde. Eerder werd tegen De Treffers en Koninklijke HFC dezelfde score bereikt.

Volgende week gaat Excelsior M op bezoek bij FC Lisse waarmee opnieuw een klassiek zaterdagvoetbal affiche op het programma staat.