De druk was groot bij Excelsior M. Na een uniek trainingskamp werd afgelopen zaterdag de eerste wedstrijd na de verplichte winterstop gespeeld. De spelers beseften als geen ander dat er gepresteerd moest worden, maar de goede bedoelingen konden helaas niet omgezet worden in daden.
Concurrent Hoek was de tegenstander. De eerste overwinning dit seizoen was uitgerekend in en tegen Hoek. Maar op vrijdag voor de wedstrijd kwam de eerste domper voor Excelsior M, toen bleek dat Sefa Kurt met een knieblessure moest afhaken. Daarentegen keerde Robin van der Ende terug na lang blessureleed.

In de eerste twintig minuten had Excelsior M een licht overwicht zonder echt heel gevaarlijk te worden. De Hoek-defensie moest een paar keer ingrijpen toen Vincent van den Berg (in Hoek goed voor twee doelpunten) door leek te komen. Na 25 minuten leverde dit Gert Jan van Leiden een terechte gele kaart op. In de 27e minuut kreeg Hoek een hoekschop nadat Marciano Bruma balverlies leed. De hoekschop werd voor de goal getrapt en de in de basis teruggekeerde Jean-Paul van Leeuwen verkeek zich op de bal. De kort daarvoor geboekte van Leiden was iedereen te snel af en kopte de bal in het net. Uit het niets keek Excelsior M. tegen een achterstand aan. Vanaf dat moment kantelde de wedstrijd en nam Hoek alle touwtjes in handen. Excelsior M kon hier voor de rust zeer weinig tegenover zetten. Het was aan Jean-Paul van Leeuwen te danken dat er niet meer Hoek-doelpunten te noteren vielen voor de rust. Excelsior M was één keer dichtbij de gelijkmaker. Marciano Bruma gooide van rechts de bal voor de pot en Kevin Vink kopte de bal door, waardoor Niels Redert een vrije kopkans kreeg. Maar de lange aanvoerder kopte net over.

In de rust had trainer Cesco Agterberg keihard ingegrepen. Agterberg slachtofferde Roel Stoffels en Robin Hofman. Bryan van der Laan en Ahmad Mendes Moreira waren de vervangers. De extra aanvallende impulsen werden echter na drie minuten teniet gedaan toen Mattis Persoons na een aanval door het linker verdedigingsblok van Excelsior M voor de 0-2 tekende.

Vanaf dat moment geloofde niemand bij Excelsior M er nog in. De krachten vloeiden langzaam weg en Hoek kon zich in de 54e minuut met alle gemak naar de 0-3 spelen. Het wachten was op een nog grotere afstraffing, maar de Zeeuwen leken tevreden met de voorsprong en de wedstrijd kabbelde voort. Pas vier minuten voor tijd kreeg Excelsior M een klein sprankje hoop toen Marruchen Zimmerman in het strafschopgebied werd gevloerd en de soms wat pietluttige, maar verder goed leidende scheidsrechter Dijkstra een strafschop gaf. De strafschop was een prooi voor Niels Redert. De ploeg uit Zeeuws-Vlaanderen nam echter geen genoegen met een marge van twee en via invaller Guillaume Clinckemaillie werd het direct 1-4. Dit betekende de einduitslag en zorgde ervoor dat Excelsior M nog dieper in degradatiezorgen kwam. De situatie is momenteel echt 1 minuut voor twaalf en volgende week in Spakenburg aan de rode kant van de Westmaat zal er echt resultaat geboekt moeten worden.