In goed overleg is besloten dat de wegen tussen Dean van Ooijen en Excelsior Maassluis in de winterstop zullen scheiden. De aanvaller, die dit seizoen voornamelijk op de reservebank zit, verkast na de jaarwisseling naar Westlandia, de club die hij in 2013 verliet om de overstap naar Excelsior Maassluis te maken.

Het feit dat Van Ooijen dit seizoen nog nauwelijks in actie kwam voor de ploeg van trainer Dogan Corneille heeft de aanvaller doen besluiten om een tussentijdse transfer aan te vragen. Omdat Van Ooijen een contract heeft kan de overstap al in de winterstop gemaakt worden.

Ondanks het feit dat Van Ooijen tussentijds vertrekt kijkt de 25-jarige Naaldwijker positief terug op zijn tijd bij Excelsior Maassluis. ,,Ik heb het 4,5 jaar hartstikke naar mijn zin gehad en heel mooie dingen meegemaakt bij Excelsior Maassluis. Ik heb mijn aandeel gehad bij het kampioenschap in de Topklasse en het Landskampioenschap. Daarnaast hebben we de Supercup gepakt en afgelopen seizoen de Voetbal Rijnmond Cup gewonnen. Ik ben nu 25 jaar en wil gewoon wekelijks spelen. Dat is helaas nu niet het geval.’’

Hier sluit Henk van der Burg zich namens de Technische Commissie bij aan. “Wij vinden het als club erg jammer dat Dean vertrekt maar begrijpen zijn beslissing. De concurrentie in de selectie is groot en dat ondervindt onder andere Dean op dit moment. Bij Westlandia kan hij wellicht op meer speeltijd rekenen waardoor wij hem deze overstap gunnen.”

Van Ooijen zal tot de winterstop nog gewoon bij Excelsior Maassluis spelen en zich voor de volle 100 procent inzetten om zijn periode bij de Tricolores goed af te sluiten.