Na het aangekondigde vertrek van Sefa Kurt zal Excelsior Maassluis het vanaf heden ook zonder zijn aanvoerder Daan Smith moeten stellen. De centrale verdediger heeft zijn droombaan gevonden en zal zodoende werk en hobby niet meer kunnen combineren.

Droombaan
“Ik ga bij de jeugdopleiding van Feyenoord de Onderbouw coördineren en wordt daar verantwoordelijk voor de Onder 7 tot en met de Onder 13. Dit is voor mij een droombaan die onverwachts voorbij is gekomen”, legt Smith zijn vertrek uit. “Deze baan is helaas niet te combineren met zelf voetballen. Het doet pijn om halverwege het seizoen te moeten stoppen, maar dit is de baan waar ik de afgelopen jaren veel in mezelf voor heb geïnvesteerd.”

Jammer
Smith heeft naar eigen zeggen altijd met veel trots en plezier voor Excelsior Maassluis gespeeld. “De groep bestaat altijd uit jonge spelers en spelers die al lange tijd bij de club horen. Die continuïteit met zelfopgeleide spelers maakt de club uniek in het top-amateurvoetbal. Ik hoop ook oprecht dat de jongere spelers ook het besef hebben hoe goed zij zijn en hoe goed ze het bij Excelsior Maassluis hebben. Het is jammer dat ik hier de komende jaren geen onderdeel meer van uit kan maken.”

Gevreesd duo
Voor Excelsior Maassluis is het de tweede tegenslag in korte tijd. Nadat eerder centrale verdediger Sefa Kurt aangaf vanwege privé-omstandigheden per direct te moeten stoppen, verliest de club nu ook per direct haar aanvoerder. Kurt en Smith waren goed voor vele jaren aan ervaring, hebben bij Excelsior Maassluis alles gewonnen wat er te winnen valt, en waren daarnaast een gevreesd verdedigers-duo voor menig tegenstander. De club zal spoedig op zoek gaan naar een oplossing voor de opengevallen plaatsen in de selectie.

Excelsior Maassluis bedankt Daan voor alles wat hij voor de club heeft betekend en wenst hem heel veel succes met zijn maatschappelijke carrière. Uiteraard zal er op een later moment een gepast afscheid plaatsvinden voor zowel Daan als Sefa.