In de voorbeschouwing op deze wedstrijd werd gesproken van erop of eronder, want bij een slecht resultaat leek het seizoen voor Excelsior M over te zijn. Na afloop van de wedstrijd, met een 3-1 overwinning op zak, waren er louter blije gezichten en was er weer veel geloof in een goed einde van het seizoen.

De overwinning van Excelsior M was uiteindelijk wel verdiend te noemen. Ondanks dat ONS Sneek in de eerste helft grotendeels de bovenliggende partij was konden ze niet gevaarlijk worden. De verdediging van Excelsior M oogde solide en gaf geen krimp.

Excelsior M was in de beginfase dichtbij de openingstreffer toen Niels Redert zijn kopbal formidabel door doelman Landlust uit zijn goal gered zag worden.
De wedstrijd kabbelde voort zonder echte grote kansen. Marciano Bruma werd door scheidsrechter van den Helder op de bon geslingerd voor een ogenschijnlijk onschuldige overtreding. ONS Sneek werd een aantal keer dreigend uit diverse vrije trappen rondom het zestienmetergebied, die voor 80% om niets werden uitgedeeld. Kort voor rust kwam
Excelsior M plotseling op voorsprong. Hamit Alptekin kwam goed door aan de linkerkant en bereikte met een prachtige voorzet Kevin Vink, die vervolgens de bal keurig met zijn hoofd klaarlegde voor de instormende Vincent van den Berg. Topscorer van den Berg gleed attent de 1-0 in het net. Een heerlijke opsteker zo kort voor de rust.

In de tweede helft een zelfde spelbeeld. De wedstrijd speelde zich grotendeels op het middenveld af en er vielen weinig spectaculaire momenten te noteren. Tot een kwartier voor tijd. Doelpuntenmaker Vincent van den Berg was inmiddels geblesseerd vervangen door Robin van der Ende. Wederom stond Kevin Vink aan de basis van een treffer. Met een slimme steekpass zette hij Daniel Oliveira Furtado vrij voor de keeper die de bal door de benen van Ivan Landlust wist te schieten. Met deze 2-0 leek deze wedstrijd in het slot te zitten. Slechts twee minuten kon Excelsior M genieten van deze veilige marge. Scheidsrechter van den Helder gaf voordeel aan ONS Sneek, maar toen drie schijven verder alsnog de bal werd verspeeld, besloot hij toch een vrije trap aan de Friezen te geven. Aanvoerder Chris de Wagt wist wel raad met deze vrije trap. Hij krulde de bal laag langs de muur en via de paal werd de marge weer teruggebracht naar één doelpunt.

ONS Sneek ging vervolgens met man en macht op zoek naar de gelijkmaker, maar ook nu bleef de verdediging onder leiding van Stephan Kruithof en Daan Smith stoïcijns. Trainer Cesco Agterberg wisselde nog twee keer. De aangeslagen Hamit Alptekin werd vervangen door Marruchen Zimmermann en kort voor tijd ontregelde trainer Agterberg het ritme van ONS Sneek door Kevin Vink in te wisselen voor Raoul Gillet. In de extra tijd kon Excelsior M zelfs nog profiteren van de verkregen ruimte en was aanvoerder Niels Redert het eindstation van een prachtige tegenstoot.
Hiermee konden drie uitermate belangrijke punten toegevoegd worden aan het project handhaving.

Dinsdag wacht de belangrijke wedstrijd tegen Ter Leede in het kader van de districtsbeker en zaterdag wordt er afgereisd naar IJsselmeervogels, waar de strijd tegen degradatie een nieuw vervolg krijgt. Met dezelfde instelling en discipline als in de wedstrijd tegen ONS Sneek liggen er in Spakenburg mogelijkheden op een goed resultaat.