Excelsior M gaat zaterdag op bezoek bij Noordwijk, een wedstrijd die in de historie regelmatig plaatsvond maar de afgelopen jaren van het toneel was verdwenen. Noordwijk miste immers de boot bij het vormen van de Tweede Divisie en had even nodig om op het hoogste niveau terug te keren. Vorig seizoen lukte dat door glansrijk de titel in de Derde Divisie te veroveren.

Excelsior M mag dus weer afreizen naar Sportpark Duinwetering, een reisje waarbij menig Tricolore vooraf aan het seizoen wellicht op drie punten had gerekend. De waarheid is echter anders. Noordwijk kent een prima seizoenstart en heeft geen last van plankenkoorts op een hoger niveau. Excelsior M, waar de verwachtingen na drie uitstekende seizoenen weer hoog waren, presteert juist matig. Met slechts zeven punten uit zeven wedstrijden staat Excelsior M teleurstellend veertiende. Noordwijk staat zesde met vier punten meer.

Noordwijk kent dus een uitstekende start maar wellicht treft Excelsior M de ploeg van trainer Kees Zethof op een gunstig moment. De laatste weken lijkt er immers wat zand in de Noordwijkse motor te zitten. Werd er uit bij TEC nog een punt gepakt, de laatste twee wedstrijden werden verloren. Met name de nederlaag tegen laagvlieger Spakenburg was een tegenvaller.

De vraag van zaterdag is dus: wie recht de rug? Klimt Noordwijk uit het dal of slaat Excelsior M opnieuw toe op vreemde bodem? Want het is natuurlijk niet alleen maar kommer en kwel in Maassluis. Op eigen bodem wil het nog niet vlotten maar op vreemde bodem werden al twee mooie zeges geboekt. Zowel Koninklijke HFC als GVVV delfden het onderspit tegen de Tricolores.

Zo staat er dus weer een interessante wedstrijd op het programma die voor u hopelijk aanleiding is af te reizen naar de mooie Zuid-Hollandse kust. De wedstrijd begint om 14:30 en wordt gefloten door arbiter N.B. Smit.

Vooruitblik met Stephan Kruithof: