17 december 2021

Contract Gabri Urbanus opengebroken en verlengd tot 2024

Excelsior Maassluis heeft het contract met Gabri Urbanus opengebroken en met één seizoen verlengd. Doordat de centrale verdediger al een doorlopende verbintenis tot medio 2023 had, zal hij nu in ieder geval tot de zomer 2024 in het shirt van Excelsior Maassluis spelen.

De 21-jarige Urbanus is bij de Tricolores bezig aan zijn tweede seizoen en kan deze voetbaljaargang steevast rekenen op een basisplaats in de formatie van hoofdtrainer Dogan Corneille. Op de thuiswedstrijd tegen De Treffers na kwam Urbanus alle wedstijden 90 minuten in actie en was hij trefzeker tegen Koninklijke HFC en Spakenburg. Ook scoorde hij in de TOTO KNVB Beker tegen Westlandia.

“Ik merk dat ik het afgelopen anderhalf jaar een enorme ontwikkeling heb doorgemaakt als speler en als persoon”, zegt Urbanus. “Uiteraard kan ik ook nog wel wat stappen maken en ik denk dat dit perfect kan bij deze prachtige club. Dit mede omdat we een technische staf hebben die naast de team ontwikkeling ook denkt aan persoonlijke ontwikkeling. Ook is het heel fijn dat er een hele hechte spelersgroep staat die graag met elkaar successen wil behalen.”

Technisch Manager Niels Redert is blij dat Urbanus heeft bijgetekend tot 2024. “Gabri laat dit seizoen zien dat hij het niveau van de Tweede Divisie aan kan en dat hij een betrouwbare en volwassen verdediger in wording is. Wij hopen, als hij deze lijn doortrekt, nog veel plezier aan hem te gaan beleven.”