SINDS 1918

Column voorzitter Gert-Jan Bunt: ”Ambitieus of overmoedig?”

//Column voorzitter Gert-Jan Bunt: ”Ambitieus of overmoedig?”

Column voorzitter Gert-Jan Bunt: ”Ambitieus of overmoedig?”

Ruim een jaar geleden presenteerde ik namens het bestuur ons eerste plan voor de jubileumweek. Een aaneenschakeling van activiteiten met een spetterend feest als slotakkoord. Volgens velen een heel ambitieus plan en volgens anderen zelfs overmoedig.

Toen was het idee van de Duckrace nog niet eens geboren dus dat kwam er nog bij. Tot vlak voor de start van de week van ons leven wist ik zelf nog niet het antwoord op de vraag bovenaan deze column. De twijfel sloeg toe, gaan we alle eendjes wel verkopen en komen mensen wel naar het stadshart? Die vraag werd snel beantwoord met een vette JA.

Op vrijdag 28 mei konden we melden dat we uitverkocht waren. En de Duckrace zelf was perfect. We werden getrakteerd op fantastisch weer en ontzettend veel toeschouwers. En wat een evenement was dit voor Excelsior en de binnenstad van Maassluis. Dit was een mooie voorbode voor een geweldige week. En voor ieder evenement weer die twijfels, gaat het wel lukken, komt het wel goed. En of het goed kwam. Het programma stond als een huis en het is een van de mooiste weken geworden uit onze historie.

– Een mooie reünie met ruim 120 oud eerste elftalspelers

– Een BBQ en feest voor vrijwilligers

– Jubileumklaverjassen in een volle kantine

– Voetbalclinics door Sparta voor onze jeugdleden

– Een unieke Quiz door Hans-Jörgen Nicolai over de historie van Excelsior Maassluis

– Een jubileumwedstrijd tegen Westlandia met een grandioos buffet voor de BC leden van beide clubs en aansluitende borrel

En toen het slotweekend met 2 feesten en een internationaal toernooi. Eigenlijk helemaal niet mogelijk. En met pijn in mijn buik van de spanning begon ik aan ons Re-United feest in onze geweldig en sfeervol versierde kantine. Wat een avond werd dit. Mooie speeches en een bomvolle kantine met leden en ex leden van alle leeftijden en een top zangeres. Mooier kon het niet worden. Dacht ik toen nog. In de ochtend werd ik vroeg wakker.

Voldaan van het feest maar vol spanning over de zaterdag. Hoe zou het toernooi lopen, en krijgen we de feesttent wel vol en zal het wel goed gaan. Het toernooi verliep prima. Op zaterdag nog wat fris weer en een lastige aanloop met de huisvesting van onze Spaanse vrienden uit La Coruña. Maar er werd goed gevoetbald en met het schitterende weer op zondag kon ook dit evenement zeer succesvol afgesloten worden.

En wat moet ik verder zeggen over het jubileumfeest in de feesttent. Vooraf een bizar plan met veel twijfels. Maar achteraf een groot succes. De organisatie stond als een huis. En vanaf 21.00 was de tent vol en werd er gefeest zoals ik nog nauwelijks heb meegemaakt. Jong, minder jong en iets minder jong ging helemaal uit z’n dak met dank aan de Corona’s en DJ Wessel S. En ook uw voorzitter liet zich gaan op het podium, nog excuus daarvoor. Maar deze avond kon ik alle spanning van de maandenlange voorbereiding en van de hele week van me afgooien. En dat heb ik gedaan.

Zondag werd ik wakker met een grote glimlach op mijn gezicht en een lange neus naar die paar criticasters. En toen ben ik eens op een rijtje gaan zetten hoeveel mensen meegeholpen hebben aan alles rondom het jubileum. En dat zijn er nogal wat. Er wordt weleens geklaagd over te weinig vrijwilligers. Maar als je deze aantallen ziet dan is daar eigenlijk helemaal geen sprake van. Daarom klagen we vanaf nu niet meer over te weinig vrijwilligers maar koesteren we de vrijwilligers die we hebben. En door hen was het plan niet overmoedig, wel ambitieus en vooral ontzettend geslaagd.

Aad, Aad, Alexander, Anna, Annemieke, Annemieke, Arie, Astrid, Bert, Carin, Carl, Caroline , Cindy, Corrie, Daan, Dani, Danny, Dick, Dijana, Dolf, Ed, Edward, Eric, Erica, Erik, Fleur, Frans, Fredson, Gerard , Gerard , Gerda, Gerrit, Gijs, Hans, Hans Jorgen, Harald, Harry, Ian, Inge, Ingrid, Jan, Jan Willem, Japser , Jasper , Jesse, Jesse, Joey, Joey, Joop, Jorrit, Judith, Kees, Kees, Kevin, Kim, Kjell, Laurens, Liane, Lianne, Marcel, Marcel, Marcel, Marjo, Marlon, Marr, Martin, Matti, Maurits, Max, Menno, Michael, Michael, Michael, Michel, Mirjam, Moniek, Natasha, Niels, Paul , Paula, Paula, Peter, Petra, Remco, Remco, Ria, Richard, Richelle, Rick, Robbert, Robert, Robert , Robert , Robin, Ron , Sabine, Sam, Shaylon, Sophie, Stephan, Tessa, Theo , Trudy , Tycho, Vincent, Vincent, Will, Willem, Wilma

Ik ben trots op jullie allemaal.

Gert-Jan Bunt, voorzitter Excelsior Maassluis.

2018-06-07T19:59:13+00:007 juni 2018|Nieuws|
Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met onze cookies. OK!