Het voelt niet altijd even goed om over de club te praten terwijl er wereldwijd veel mensen ziek zijn van het virus of er zelfs aan overlijden. De gezondheid staat nu bovenaan alle lijstjes. Laten we goed opvolgen wat ons verteld wordt om te doen. Maandag is bekend geworden dat de maatregelen verlengd worden. Vanavond wordt duidelijk tot wanneer de verlening (vooralsnog) zal zijn. De afgelopen dagen zijn er nogal wat vragen bij de trainers terecht gekomen. Vandaar hieronder een update over voetbaltechnische zaken.

Onder 21
Excelsior Maassluis gaat komend seizoen starten met een O21 team. Dit team is een verlenging op de jeugdopleiding en zal het huidige Jong Excelsior Maassluis vervangen. Deze competitie valt onder de verantwoordelijkheid van het bestuur Betaald Voetbal en zal bestaan uit BVO-teams en amateurclubs waarvan het O19 team ten minste op 2e divisie niveau speelt. Het is de visie van Excelsior Maassluis dat er zo beter vormgegeven kan worden aan competitieve wedstrijden tussen de ‘jeugd’ en het eerste elftal in. We denken zo onze ambitie om veel jonge spelers te ontwikkelen beter te kunnen waarborgen. Binnenkort zal op de website meer informatie verschijnen over dit nieuwe team.

Thuis Challenges
Vanuit de club hebben we het initiatief genomen om de jeugd huiswerk te geven. Van technische hoogstandjes tot en met kracht – en stabiliteitsoefeningen. De reacties zijn enorm en erg leuk om te zien. Zoals gezegd krijgt de winnaar van een leeftijdscategorie een bal. Vanwege het doorslaand succes doen we hier ook nog een trainingspak bij! Misschien wel voor de allerbeste uitvoering of de meest ludieke.

Technische staf jeugdopleiding
– O19 gaat komend seizoen getraind worden door Steye Jacobs. De huidige trainer van O17 gaat Roy Brinkman opvolgen. Roy gaat naar de senioren van SVS zodat hij ook wat meer tijd heeft voor zijn maatschappelijke carrière.
– O19-2 wordt komend seizoen O18-1. Invulling van de staf volgt zeer binnenkort.
– O17-1 is nog een openstaande vacature.
– O15-1 zal komend seizoen getraind gaan worden door Dimitri Hooftman (komt over van Kethel Spaland) en Colin Pleijsier, die na een seizoen afwezigheid weer het trainingsveld op zal stappen bij de jeugdopleiding van Excelsior Maassluis.
– O14-1, het huidige O15-2, zal komend seizoen getraind worden door Luuk Bijl, die op dit moment de eindverantwoordelijke is voor het zo goed presterende JO15-1.
– O13-1 Trainer Jorik van Adrichem gaat zich bij Excelsior Maassluis enclave ADO Den Haag verder ontwikkelen en hij wordt opgevolgd door Glenn Troost. Glenn is een bekende van de club, hij heeft als speler diverse jeugdselecties doorlopen en trainde al eerder de O13-2.
– O12 trainer Josemar dos Reis gaat zich elders meer toeleggen op 11 tegen 11. Deze vacature staat nog open, gesprekken lopen.
– O11 wordt ook komend jaar getraind door Jorrit de Koeijer.
– O10 is nog een vacature.
– O9 en O8 zijn dit seizoen gestart met het gelijke kansen project. Dit project wordt op dit moment geëvalueerd en daarna verder ingevuld. De huidige trainers blijven natuurlijk betrokken.

Binnenkort volgt een update over alle niet genoemde trainers.

Marco Bravenboer
Hoofd Jeugdopleidingen Excelsior Maassluis