Vorige week na de 0-1 overwinning werd gemeld dat Excelsior M. weer meedeed in de Topklasse en na de thuiswedstrijd tegen Scheveningen, die ook met het kleinste verschil gewonnen werd, staan de Tricolores zelfs voor het eerst dit seizoen boven de streep. Wie had dat een maand geleden durven denken? Met nog vier wedstrijden voor de boeg heeft Excelsior M. zich naar een elfde plaats geknokt. Een positie die de komende weken minimaal vastgehouden dient te worden.

De zege tegen Scheveningen was ook nu weer terecht te noemen. De ploeg van John de Wolf, die de geschorste Ahmad Mendes Moreira moest missen, was vanaf de eerste minuut de betere partij. De verdediging stond weer als een huis en Scheveningen was niet bij machte om kansen te creëren. Excelsior M. was in de eerste helft wel meerdere malen gevaarlijk. Al na enkele minuten verscheen Marruchen Zimmerman alleen voor keeper Wolfsheimer, maar ‘Zimmie’ schrok van zoveel vrijheid en schoot de bal in de handen van de doelman. Na dertien minuten schoot deze doelman de bal in de voeten bij Kevin Vink. Kevin controleerde de bal en vanuit een moeilijke hoek schoot hij de bal prachtig over de blunderende doelman en bracht Excelsior M. op een 1-0 voorsprong. Ook in de rest van de eerste helft was het Excelsior M. dat domineerde. De 2-0 bleef uit, ondanks een aantal levensgrote kansen.

In de tweede helft gebeurde er eigenlijk weinig. Scheveningen kon geen vuist maken en Excelsior M. speelde de wedstrijd professioneel uit.  Na het fluitsignaal van de keurig fluitende scheidsrechter Dijkstra, die slechts twee terechte gele kaarten gaf (Robin van der Ende en Sefa Kurt), was er weer feest aan Excelsior M.-zijde.

Nog altijd loert het gevaar van degradatie! Excelsior M. is aan een fantastische reeks bezig, maar moet nog vier wedstrijden knallen om het seizoen waardig af te sluiten.

Volgende week in Genemuiden tegen de directe concurrent SC Genemuiden mag Excelsior M. in ieder geval niet verliezen. Met dezelfde strijdlust als de afgelopen weken kan de volgende finale met veel vertrouwen tegemoet gezien worden.