Het Bloemetje van de Week, afkomstig van Hortus Flora, gaat deze keer naar Piet Pleijsier. 

Piet is onlangs ongelukkig ten val gekomen en heeft daarbij zijn heup gebroken. Na een operatie, waarbij een nieuwe heup geplaatst is, gaat het gelukkig alweer een stukje beter. Oefeningen doen en herstellen, dat zal voorlopig het dagelijkse programma zijn.

Piet Pleijsier is vanaf 1948(!) lid van Excelsior Maassluis en daarmee een van de oudste leden van onze vereniging. In de jaren ’50 speelde Piet in ons eerste elftal en hij heeft zijn Tricolore-carrière op late leeftijd afgesloten bij de Veteranen. Sindsdien is hij met zijn oud-ploeggenoten onder de naam  ‘De Vijfde Colonne’ een graag geziene gast bij de wedstrijden van het eerste en aan de ‘grote tafel’ in de kantine. Bovendien was Piet jarenlang jeugdtrainer van onder andere de C-jeugd.

Maar niet alleen Piet, ook andere familieleden zijn actief voor onze vereniging. Zo is zijn vrouw Kunie al jaren een van de gastvrouwen bij de thuiswedstrijden van het eerste en is kleindochter Sophie al een aantal jaar onderdeel van ons Dameselftal.

Namens Excelsior Maassluis wensen wij Piet veel sterkte toe bij zijn herstel en we hopen hem snel weer op ons sportpark te mogen begroeten!

Bloemetje vd Week Piet Pleijsier