De Tweede Wereldoorlog is bezig als in Maassluis de Jeugdafdeling van Excelsior wordt opgericht. Dit jaar precies 75 jaar geleden! Daarom zullen deze week een aantal vrijwilligers in het zonnetje worden gezet die zich elk op een eigen manier hebben ingezet voor de jeugd van onze club.

Het eerste Bloemetje van de Jeugd, afkomstig van Hortus Flora uit Maassluis, gaat naar Ron Staal.

Ron is al vele jaren actief binnen de jeugd van Excelsior Maassluis. Als trainer, leider en tegenwoordig als zeer enthousiaste coach van de allerjongste jeugd en beginnende trainers. Als je met Ron over het voetbalplezier van die kleine kids praat zie je dat hij zelf ook gaat stralen. We vinden het dan ook heel leuk dat Ron heeft aangegeven om ook volgend seizoen actief te blijven als coach van de jongste jeugd. Maar niet alleen als trainer/coach was Ron actief voor onze club. Ook als scheidsrechter en (hoofd) coördinator heeft hij zich jarenlang ingezet.

Volgend weekend gaat de O8 t/m O13 jeugd eindelijk weer op Zomerkamp. Het ‘grote’ jeugdkamp is jarenlang een geweldige traditie geweest waarin Ron Staal als een van de organisatoren veel energie heeft gestoken. Ook was hij begeleider van diverse KNVB Jeugdkampen.

Vrijwilligers als Ron zijn goud waard voor onze club!

Namens Excelsior Maassluis willen we Ron erg bedanken voor al zijn enthousiasme en inzet voor de jeugd van Excelsior Maassluis!

Tekst: Excelsior Maassluis Media