22 januari 2022

Bericht van de voorzitter

Voorzitter Hans de Leeuw geeft een inkijkje in zaken die op dit moment spelen bij Excelsior Maassluis.

Donderdagavond kwam er een eind aan het bekeravontuur. Na overwinningen op OFC, Westlandia en FC Emmen volgde de te verwachten nederlaag tegen Ajax. Ook al speelde Ajax niet met het sterkste elftal, het verschil in kwaliteit was duidelijk zichtbaar. En dat is zeker geen schande en we kunnen desondanks terugkijken op een mooie avond. Een avond die eigenlijk al vroeg begon met een prachtig vertrek uit Maassluis. Omringd door vele (jeugd)leden die voor een schitterend uitzwaai moment zorgden, vertrok de bus rond 18.00 uur naar de Johan Cruijff ArenA.

Helaas werd de wedstrijd zonder publiek gespeeld. Samen met een klein groepje (bestuurs)leden waren we te gast in een vrijwel lege Arena. Toch een prachtig gezicht als je daar onze spelersbus ziet staan. En ook al was de Johan Cruijff ArenA leeg, het blijft een bijzonder decor. Al besef ik dat een aantal Feyenoord-supporters daar gemengde gevoelens bij zal hebben. Ondanks de nederlaag zullen de spelers en staf het als een heel mooie belevenis hebben ervaren. Voor mij was het invallen van Devin Plank kort voor tijd het hoogtepunt. Geweldig om hem weer terug te zien op het veld in het shirt van Excelsior Maassluis. Indrukwekkend was de erehaag. We hopen hem nog veel in dit shirt te zien spelen.

Na het bekeravontuur wacht de competitie weer. De KNVB heeft aangegeven dat men hoopt dat de competitie voor ons eerste elftal op 5 februari weer van start kan gaan. Voor andere teams kan dit wellicht een andere datum worden. Er wordt een nieuw competitie schema opgesteld. Waarschijnlijk wordt begonnen met een aantal inhaalwedstrijden, waardoor het zou kunnen dat wij pas later van start gaan. Het is de bedoeling dat de competitie wordt afgemaakt, zonder nacompetitie. Dat wordt een vol programma, met een aantal wedstrijden buiten de zaterdag om. Laten we hopen dat er ook weer publiek welkom is en we jullie allemaal weer mogen ontmoeten op onze club.

Degenen die daar al enige tijd niet zijn geweest zal opvallen dat de kantine wordt verbouwd. Samen met een aantal bedrijven zetten diverse vrijwilligers zich in om de kantine een ware metamorfose te laten ondergaan. Zo wordt de bar vernieuwd en verbreed. Het plafond wordt aangepakt en komt er nieuw meubilair.

We beseffen dat er nog wel enige tijd gaat duren voor er duidelijkheid komt over ons complex. We zijn daar nog steeds over in gesprek met de gemeente, maar de uitkomst is nog niet bekend. We vonden dat we niet konden wachten met het oppakken van een aantal zaken. Zo is het dak van de kleedkamers vernieuwd en ook de kozijnen en deuren aan de zijde van het tweede veld vervangen. Nu geven dubbele deuren toegang tot het terras, waarop nieuwe banken zijn geplaatst. En als voorlopig sluitstuk de aanpak van de kantine.

Onze club moet zoals jullie weten op de financiën letten, maar gelukkig zijn we de corona crisis tot op heden in die zin redelijk doorgekomen. Onze trouwe leden en sponsors, de steunmaatregelen van de overheid en de inkomsten uit het bekertoernooi hebben daar een belangrijke bijdrage aan geleverd. Daardoor zijn we gelukkig in staat om de genoemde werkzaamheden uit te voeren.

Het bestuur bestaat formeel nog steeds uit een zestal leden. Ron van Leeuwen was als toehoorder bij onze vergaderingen aanwezig als vertegenwoordiger van onze jeugdelftallen. Ron heeft echter aangegeven dat zijn drukke werkzaamheden hem dwingen keuzes te maken. Hij blijft zeker actief binnen onze vereniging en ook in de jeugdcommissie. Zijn plaats bij het bestuur is inmiddels overgenomen door Peter van Velzen. Tijdens de eerstvolgende ledenvergadering zal hij als bestuurslid worden voorgedragen. Dat geldt ook voor Jorrit de Koeijer, die inmiddels ook al bij onze vergaderingen aanwezig is en de portefeuille Marketing & Communicatie zal gaan verzorgen.

Inmiddels ben ik ruim een jaar jullie voorzitter. Een bijzonder jaar, waarop corona een stempel heeft gezet. Ik kijk uit naar een jaar waarin we dat achter ons kunnen laten en we ons binnen Excelsior Maassluis weer volledig kunnen richten op het voetballen. Er is nog genoeg te doen, ook voor ons als bestuur. Zo zijn we inmiddels begonnen met het opstellen van een nieuw beleidsplan. Wat zijn de uitgangspunten voor de komende jaren en wat is er nodig om onze doelen te bereiken. We hopen daarover van het voorjaar met een deel van onze leden in gesprek te gaan. Ik kijk uit naar die gesprekken, want samen vormen we onze mooie vereniging.

Hans de Leeuw
Voorzitter Excelsior Maassluis