Excelsior M zaal 1 gaat dit jaar niet de beker winnen. Na een 2-3 nederlaag tegen Schipluiden was de tweede ronde het eindstation voor de ploeg van Peter van Vliet.

De wedstrijd was een heus schaakspel. Beide ploegen speelden vanuit een gesloten defensie en loerden op fouten bij de tegenstander. Het is een spelbeeld wat we bij zaalvoetbal wel vaker zien: wie de eerste goal maakt kan comfortabel achterover leunen en loeren op een kans de voorsprong uit te breiden, wie achter komt zal de tactiek enigszins moeten aanpassen.

Het was Schipluiden dat die voorsprong halverwege de eerste helft nam en dus moest Excelsior M in de achtervolging. Dat lukte nog voor rust. Met een goede loopactie creƫerde Nick van Dijk ruimte voor Jasper Koogje die vrij kon uithalen en de 1-1 op het bord zette. Dit was tevens de ruststand.

De tweede helft was een kopie van de eerste. Ook nu kwam Schipluiden op voorsprong en ook nu trok Excelsior M de stand gelijk. Nadat de scheidsrechter in korte tijd twee gele kaarten trok voor Schipluiden, wat een tijdstraf betekent, speelde Excelsior M met twee (!) man meer. Na geduldig de vrije man te zoeken werd deze gevonden in Shane van der Kooij. Hij twijfelde niet en schoot de bal overtuigend achter de doelman: 2-2.

Met nog tien minuten te gaan gingen beide ploegen vervolgens voor de winst. Het was helaas Schipluiden dat met een bekeken schot uit een lastige hoek opnieuw de voorsprong pakte en deze niet meer uit handen gaf. Excelsior M jaagde nog wel fanatiek op de gelijkmaker, die een penaltyserie zou opleveren, maar slaagde hier helaas niet in.

De Tricolores kunnen zich daardoor volledig op de competitie richten. In de 2e klasse staat Excelsior M momenteel in de middenmoot. Niet slecht maar toch een enigzins tegenvallende positie t.o.v. de verwachtingen vooraf. Hoog tijd dus om een serie overwinningen neer te zetten en de weg richting subtop in te zetten. De eerste kans daarvoor is op 30 oktober als WIA naar de Wethouder Smithal komt. Aankomende week genieten onze zaalvoetballers dus van een weekje vrij.