Ondanks alles hebben we vandaag toch weer lekker getraind met de Mini’s. Helaas konden ze hun talenten niet aan hun ouders of familie laten zien, omdat deze niet als toeschouwer aanwezig mochten zijn. Daarom een samenvatting. We begonnen zoals altijd met de warming up, u kent het wel, hakken tegen je billen, knieën heffen, start en stop etc.  Na de warming up werden er ploegjes gemaakt en stelden de jongens zich aan elkaar voor. Dat was een goed idee van moeder Sabine. Ja, U ziet het goed, we doen het met zijn allen! In de groepjes deden we de techniek oefeningen om het voetballen te leren zoals met de binnenkant van de voet trappen, balletje op de borst opvangen, koppen, dribbelen om pionnen heen etc. Na een vermoeiend half uurtje, was het pauze en dronken de mannen water uit hun eigen meegebrachte bidon met hun naam erop. In de goede, oude tijd dronken ze een glaasje limonade, maar zodra dat weer kan, komt dat weer terug. Vervolgens gingen ze een partijtje spelen in de gekozen groepen. Tenslotte werd traditiegetrouw door alle jongens een strafschop genomen.

Hierna volgde, zoals gebruikelijk aan het eind van de training, de uitreiking van de beker plaats door coördinator Willem. Deze gewilde beker reiken we uit sinds 31 oktober 2018, zowel op woensdag als op zaterdag na afloop van de training. Xavi was destijds de eerste die hem in ontvangst mocht nemen en nadien hebben 99 andere mini’s hem een week of soms langer op het nachtkastje zien staan.  Jones was afgelopen woensdag de gelukkige winnaar van nr 99  en de spanning was om te snijden wie de honderdste zou krijgen. Na rijp beraad werden dat twee talenten die van de zomer bij ons zijn aangesloten. En waarom twee? Omdat de gebroeders Aron en Roan een tweeling vormen en wij niet de fout wilden maken om de beker aan de verkeerde mee te geven en dit daar een unieke gelegenheid voor was. Want dit komt niet vaak voor.

Toen de beide jongens enthousiast kwamen voetballen namen zij ook hun vader Nasser mee, die spontaan met de trainingen ging meehelpen. Hij sloot naadloos aan bij het trainersgilde René, Wim en ouders Olav, Kazhwan, Jane, Fathi, Mourad, Paul en Emmy. Emmy die de kantine voor ons open houdt op woensdagmiddag. Bovendien zijn sinds het begin van dit seizoen 4 nieuwe jonge trainers Luca, Dean, Lars en Jason actief.  Zij kwamen zich dit seizoen spontaan aanbieden om te helpen tijdens de training en hebben zich nu al veel oefenstof eigen gemaakt. Echte clubjongens die al jaren in de jeugd van Excelsior M spelen. Dit zijn gewoon de toekomstige vrijwilligers, trainers cq leiders zonder wie een vereniging geen bestaan kan hebben.

Zo nu weet u weer een beetje hoe het bij de mini’s van Excelsior M eraan toe gaat en hopen we dat de ouders en andere belangstellenden snel weer als toeschouwers kunnen komen kijken. Maar eerst moeten we onze vijand het “Coronavirus verslaan. Dus houd je aan de regels en blijf gezond allemaal.

De rijdende reporter