Excelsior M heeft de goede serie van de afgelopen weken geen vervolg kunnen geven. Diep in de tweede helft was het Mahmut Sönmez die profiteerde van slordig balverlies en de bal via de paal en Daan Smith achter Kemal Fakili schoot. Breekpunt voor Excelsior M was kort voor deze treffer toen Roel Stoffels zijn strafschop gestopt zag door uitblinker Marc van Splunter.

Excelsior M, dat de wedstrijd zonder de geschorste Marciano Bruma en Niels Redert speelde, maar in Michael Poeljes en Robin Hofman twee uitstekende vervangers had, leek al snel op achterstand te komen. Want het eerste wapenfeit tijdens deze derby was een bal op de lat van Christiaan Opschoor. Deze reuzenkans kreeg Barendrecht al na drie minuten in de schoot geworpen toen Kemal Fakili de bal onnodig laag wegschoot in de voeten van Opschoor. Gelukkig verkleinde Kemal zijn goal goed en stifte Opschoor net iets te hoog en ketste de bal via de lat weer terug het veld in.

Hiermee was direct de grootste kans van de eerste helft genoteerd. In de eerste helft ging de wedstrijd redelijk gelijkwaardig op. Aan Barendrecht-zijde onderscheidde Mahmut Sönmez zich af en toe met prachtige onnavolgbare dribbels, waarbij de Excelsior M-verdedigers regelmatig aan de noodrem moesten trekken. Dit leverde Sefa Kurt een gele kaart op. Aan de andere kant had de Barendrecht-verdediging de handen vol aan Vincent van den Berg; dit leverde Jeffrey Aerts een gele kaart op na een harde overtreding.

Ahmad Mendes Moreira verscheen in de eerste helft twee keer schuin voor doelman van Splunter. De eerste keer ging zijn inzet voorlangs en de tweede keer dook van Splunter de bal uit de korte hoek. Barendrecht mocht twee keer een vrije trap nemen op schietafstand, maar twee keer was dit een prooi voor Kemal Fakili.

De tweede helft zorgde voor meer spektakel. Direct na de aftrap leek Excelsior M op voorsprong te komen. Robin Hofman stuurde Vincent van den Berg weg en die nam de bal voortreffelijk mee en speelde zich vrij voor de keeper, maar ook dit keer werd Marc van Splunter de winnaar door zijn inzet prachtig te keren.

Excelsior M kreeg steeds meer de overhand en liet wederom zien niets minder te zijn dan een ploeg uit de bovenkant van de ranglijst. Toch was Barendrecht ook een aantal keer dreigend. Christiaan Opschoor schoot van dichtbij over en Daniel Esajas kopte op de lat. Hierna stuurde Bryan van der Laan Ahmad Mendes Moreira de diepte in, waarbij Ahmad als eerste een overtreding leek te maken, maar direct hierna zelf naar de grond werd gewerkt. De goed fluitende scheidsrechter van Kraay was Excelsior M goed gezind en gaf een gemakkelijke strafschop. Eindelijk leek het een keer mee te gaan zitten voor Excelsior M. Vaste strafschoppennemer Niels Redert ontbrak, dus pakte Roel Stoffels de bal voor zijn eerste seizoentreffer. Maar deze kwam er niet, want Marc van Splunter dook zijn inzet uit de hoek.

Ondanks de teleurstelling ging Excelsior M op zoek naar een doelpunt. Met Daniel Furtado Oliviera voor Robin Hofman werden de aanvallende intenties duidelijk. Een kopbal en een vrije trap van Kevin Vink stichtte gevaar, maar even hierna verspeelde Bryan van der Laan slordig de bal en profiteerde Mahmut Sönmez (0-1). Hierna was het alleen nog de thuisploeg wat de klok sloeg. Barendrecht trok zich terug en stelde alles in het werk om de voorsprong over de streep te trekken. Dat lukte wonderwel, want ondanks een aantal hachelijke situaties voor de goal van Barendrecht zat een goal voor de Tricolores er niet in, waarbij wederom bleek dat het maken van doelpunten een probleem vormt. Ook doelman Kemal Fakili lukte het niet om zijn heldenrol van twee weken geleden een vervolg te geven toen hij in de slotseconde mee naar voren trok. Hij kopte een corner van Bryan van der Laan naast het hermetisch afgesloten Barendrecht-doel van zijn collega Marc van Splunter.

Excelsior M laat wekelijks zien absoluut van Topklasse-niveau te zijn, en met nog 17 wedstrijden voor de boeg moet het mogelijk zijn om de gevreesde degradatiezone te gaan verlaten.

Volgende week in Scheveningen een nieuwe kans op succes!