Excelsior Maassluis reist zaterdag af naar Barendrecht voor de laatste uitwedstrijd van het seizoen. Het zal voorlopig het laatste treffen zijn tussen beide Rijnmond-ploegen aangezien de Barendrechters afgelopen zaterdag degradeerde naar de Derde Divisie.

De degradatie van Barendrecht zat er al een tijdje aan te komen. Door diverse redenen bungelde de wit-roden al geruime tijd onderin de Tweede Divisie. Doordat diverse concurrenten op de juiste momenten wel punten wisten te pakken was degradatie onvermijdelijk geworden voor de ploeg van trainer Jack van den Berg, die in december de ontslagen Albert van den Dussen opvolgde op Sportpark De Bongerd.

Waar Barendrecht aan een desastreus seizoen bezig is, gaat het Excelsior Maassluis daarentegen juist voor de wind. De Tricolores zijn bezig aan een succesvol seizoen en staat op een knappe tweede plaats achter kampioen AFC. Mocht de ploeg van trainer Dogan Corneille zaterdag een overwinning behalen is de tweede positie definitief. Het zou een bekroning zijn op een schitterend seizoen waarin onder andere de 2e periodetitel werd behaald.

De wedstrijd begin zaterdag, net als alle andere wedstrijden in de een na laatste speelronde, om 18.00 uur. De Rijnmond-derby staat onder leiding van scheidsrechter Eric Thijs. Uiteraard hopen we, ondanks het late tijdstip, weer op veel toeschouwers uit Maassluis.

Excelsior Maassluis TV

Tekst: Excelsior Maassluis Media/Jesse Lub
Foto: Excelsior Maassluis Media/Harry Noordhof