SINDS 1918

Barendrecht – Excelsior M: Interessante regioderby

//Barendrecht – Excelsior M: Interessante regioderby

Barendrecht – Excelsior M: Interessante regioderby

Excelsior M stapt zaterdag weer in de bus voor een uitwedstrijd in de Tweede Divisie en ditmaal is de reistijd korter dan gebruikelijk. Op Sportpark de Bongerd staat namelijk het affiche Barendrecht – Excelsior M op het programma. Voor de Tricolores is dit de enige competitiewedstrijd waar het label (regio)derby nog enigszins aan kan worden gehangen. Niet een confrontatie van het kaliber Katwijk – Quick Boys of IJsselmeervogels – Spakenburg maar wel een interessante pot die de Tricolores graag winnend afsluiten.

Waar Excelsior M de laatste weken in uitstekende vorm is, geldt dat allerminst voor Barendrecht. Excelsior M haalde uit de laatste drie wedstrijden het volle pond en wist bovendien koploper Katwijk op zijn eerste (afgetekende) nederlaag te trakteren. Barendrecht haalde afgelopen zaterdag voor het eerst in vier weken weer eens een punt. Op bezoek bij HHC Hardenberg werd het 0-0, nadat de voorgaande drie wedstrijden niets dan nederlagen hadden opgeleverd. Door deze vormdip staat de ploeg van trainer Adrie Poldervaart slechts op een 13e plaats.

Dat de ranglijst allemaal weinig zegt, daar is Excelsior M misschien wel het beste voorbeeld van. Want niet zo lang geleden stonden de Tricolores, inmiddels keurig 5e, op diezelfde 13e plaats en werd er gesproken van degradatievoetbal. Nu, slechts drie weken verder, is Excelsior M op basis van de ranglijst opeens favoriet en zit Barendrecht dichtbij de gevarenzone.

Het kan dus allemaal verkeren. Van een echte favorietenrol zullen we daarom maar niet spreken. Excelsior M zal, net als in iedere andere wedstrijd, voor de volle 100% moeten presteren om ook aan deze wedstrijd drie punten over te houden. Het niveau in de Tweede Divisie is simpelweg te hoog om de wedstrijd hooghartig in te gaan.

En juist dat feit maakt de confrontatie van zaterdag interessant. Waar Excelsior M de afgelopen wedstrijden met een voorzichtig verwachtingspatroon het veld op ging, is de buitenwacht nu vol goede moed en worden de verwachtingen weer omhoog bijgesteld. Ook tegenstanders zullen zich nog fermer gaan wapenen tegen de ploeg van trainer Jeroen Rijsdijk.

Zijn ploeg toont de laatste weken echter weer de uitstekende vorm waarmee het twee seizoenen geleden de titel veroverde en in de eerste seizoenshelft van vorig seizoen de basis legde voor de keurige vijfde plaats in de eindstand. De verdediging staat weer als een huis, het middenveld presteert uitstekend en ook voorin worden de kansen weer afgemaakt. Dus wie weet wat er allemaal mogelijk is als deze vorm wordt behouden?

Gelukkig hebben we geen glazen bol en is het iedere wedstrijd weer de moeite om met eigen ogen te zien hoe de Tricolores het ervan af brengen. Noteer de wedstrijd dus in uw agenda en reis af naar Barendrecht om de ploeg in vorm te aanschouwen. De wedstrijd begint om 15:30 en wordt geleid door scheidsrechter J.J.M. de Vries.

2017-11-17T16:23:45+00:002 november 2017|Nieuws|
Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met onze cookies. OK!