SINDS 1918

ASV De Dijk – Excelsior M: Voor de tweede week op rij richting Amsterdam

/, Wedstrijden Excelsior M 1/ASV De Dijk – Excelsior M: Voor de tweede week op rij richting Amsterdam

ASV De Dijk – Excelsior M: Voor de tweede week op rij richting Amsterdam

Na de competitiehervatting op bezoek bij AFC, waar Excelsior M niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel, reizen de Tricolores aankomende zaterdag opnieuw af naar Amsterdam. Ditmaal is het ambitieuze ASV De Dijk de tegenstander. De ploeg van trainer Jochem Twisker, die na dit seizoen vertrekt naar zaterdag Hoofdklasser Hercules, staat momenteel op de veertiende plaats met zes punten minder dan Excelsior M.

Zo’n drie maanden geleden (21 oktober 2017) speelde Excelsior M thuis tegen ASV De Dijk. De 2-1 overwinning destijds betekende de eerste thuiszege van het seizoen (na een reeks gelijke spelen) en was bovendien de opmaat voor een sterke periode van Excelsior M. Er volgden ruime thuisoverwinningen op Katwijk, HHC en Lienden waarbij vooral het ineens aanwezige scorend vermogen opzien baarde. Nu mag ASV De Dijk dus proberen revanche te nemen en gaat Excelsior M trachten om van de Amsterdammers de eerste ploeg te maken waartegen het de maximale score van zes punten behaalt dit seizoen.

Zoals bekend is ASV De Dijk een ambitieuze club waar men regelmatig flirt met het idee om in de Jupiler League in te stromen en zo het profvoetbal te verrijken met, naast Ajax, een tweede Amsterdamse club. Voorlopig moet het echter alle zeilen bijzetten om in de Tweede Divisie te blijven. De 1-2 overwinning van afgelopen zaterdag, op bezoek bij De Treffers, is daarmee alvast een stevige stap in de goede richting. De knappe overwinning zorgde zo voor een positieve start van 2018 voor de club waar het al enkele maanden onrustig is.

Begin november 2017 trok de hoofdsponsor zich namelijk vrij onverwachts terug. Het zorgde ervoor dat spelers, met de winterse transferperiode op komst, gingen twijfelen over hun toekomst bij de club. En al gauw bleek dat het niet alleen bij twijfel bleef. Zo ging Abderrahim Loukili, die met twee treffers een tegenvallende eerste seizoenshelft kende, terug naar zijn voormalige club FC Lienden waar hij vorig seizoen uitgroeide tot één van de smaakmakers van de Tweede Divisie. In zijn kielzog vertrokken ook Mostapha el Aamrani, Achmed Ahahoui, Jerghinio Sahadewsing en Giovanny Sabayo. Om andere redenen hadden eerder ook doelmannen Stan Bijl en Jeroen Verhoeven al een punt achter hun carrière gezet. Bijl gaat zich volledig richten op zijn baan als jeugdtrainer bij Ajax, Verhoeven stopte om fysieke redenen.

Personele uitdagingen dus voor trainer Jochem Twisker. De eerder aangehaalde 1-2 overwinning bij De Treffers moet hem en de groep dan ook goed hebben gedaan. Het toont aan dat er nog voldoende kwalitatief sterke spelers aanwezig zijn om het Excelsior M moeilijk te maken. Zo zijn clubtopscorer Jack Tuyp, oud-prof Nick Kuipers en aanvoerder Nabil el Gourari nog steeds van de partij. Kwantiteit is dus wellicht wat minder aanwezig, kwaliteit heeft ASV De Dijk nog genoeg.

Bij Jeroen Rijsdijk wordt de puzzel juist wat minder moeilijk. Zo bleek tegen AFC al dat Daan Smith weer fit is en keert ook Sefa Kurt weer terug na een wedstrijd schorsing te hebben uitgezeten. Bovendien liet de ploeg al eerder zien ook goed voor de dag te kunnen komen als er wat vaste krachten afwezig zijn. Het toont aan dat de groep breed genoeg is voor een volledig seizoen Tweede Divisie. Geen excuses dus voor de Tricolores die hopelijk zaterdag de eerste overwinning van 2018 kunnen pakken. Het zal daarvoor wel beter moeten dan tegen AFC.

De wedstrijd begint om 16.00 uur en wordt geleid door scheidsrechter Keijl.

Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met onze cookies. OK!