Afgelopen vrijdag is Ad Barendse overleden. Ad Barendse was lange tijd betrokken bij het elftal dat momenteel actief is als Excelsior Maassluis 6. Op de facebookpagina van “het zesde” verscheen het volgende prachtige bericht:

“Meer dan 25 jaar was Ad betrokken bij ons elftal. Als begeleider, maar vooral als onze trouwste supporter. Hij genoot van zijn elftal en alles wat daarbij kwam kijken.
Als collega van de Rabobank nam Gerard van Hoeven hem in 1994 mee naar Excelsior Maassluis. Tot voor kort was hij er elke donderdag en zaterdag bij als er getraind en gespeeld werd. Maar ook op andere dagen: voetbal kijken, verjaardagen, feestjes, mee op trainingsweekenden, mee naar Mallorca. Ad was er gewoon altijd bij.

Hij was de stille kracht, letterlijk en figuurlijk vanaf de zijlijn. Met rake opmerkingen en scherpe humor. Hij kon serieus zijn, maar ook lachen om de onzin rondom het elftal. Het niveau ook. Hij was niet de man van vele woorden, maar wel een stille genieter. Voetbal verbindt, iedereen is gelijk in de kleedkamer en de kantine. En Ad was er dan ook gewoon een van ons. Hij zocht de gezelligheid op en die is altijd gegarandeerd aanwezig op en rondom Excelsior.

Drie jaar geleden veranderde er veel. Ad kreeg een CVA (bloeding in de hersenen) en werd opgenomen in een verzorgingstehuis. Hij kon uiteindelijk onder begeleiding weer thuis in Maassluis wonen, maar op eigen gelegenheid naar Excelsior Maassluis komen, was er helaas voor hem, maar ook voor ons, niet meer bij.”

Ad Barendse werd 72 jaar. Donderdag 11 juli wordt er afscheid genomen van Ad met een Eucharistieviering in parochiekerk H. Machutus aan de Choorstraat 103 in Monster. De uitvaart begint om 13:30 uur.