De KNVB heeft dinsdag bekendgemaakt dat het bekertoernooi zonder de nog overgebleven amateurclubs, waaronder Excelsior Maassluis, verder zal gaan. Volgens de coronamaatregelen van de overheid mag er door de amateurclubs in ieder geval tot half december niet gevoetbald worden. Hierdoor zag de bond zich genoodzaakt om tot dit besluit te komen.

Hierdoor komt er dus een abrupt einde aan het TOTO KNVB Beker avontuur voor dit seizoen. Excelsior Maassluis bereikte het hoofdtoernooi na een overtuigende overwinning op Ter Leede. Rijnsburgse Boys zou in het hoofdtoernooi de eerste tegenstander zijn geweest van de Tricolores. De 26 amateurclubs die nog in het bekertoernooi zaten, ontvangen een financiële vergoeding en worden toegelaten tot het toernooi om de TOTO KNVB Beker van het seizoen 2021-2022.

“De voetbalbond heeft aangegeven te wachten tot 1 december met dit besluit, maar na de persconferentie van dinsdag is deze situatie onvermijdelijk geworden”, zegt voorzitter Gert-Jan Bunt. “In mijn Excelsior Maassluis-hart had ik eigenlijk liever gezien dat ze het bekertoernooi nóg verder zouden verschuiven, maar als je naar het propvolle schema van de profclubs kijkt, is dat gewoon niet realistisch. Het is voor iedereen gewoon heel erg zonde, want je mist het hoogtepunt van het jaar.”

De selectie van hoofdtrainer Dogan Corneille gaat zich nu klaarmaken voor de hervatting van de Tweede Divisie. De ploeg hervat deze week de trainingen in groepjes van vier.