Na de klinkende overwinning op FC Lisse werd er terecht feestgevierd. Het eerste elftal van Excelsior Maassluis is bezig aan een ongekend succesvolle race. Alweer voor de zevende keer op rij werd er niet verloren. Deze zege zorgde ervoor dat Excelsior M. met nog twee wedstrijden te gaan het Topklasserschap met nog een jaar heeft kunnen verlengen en komend seizoen om een plek in de tweede divisie kan strijden. Theoretisch zou Excelsior M. nog veroordeeld kunnen worden tot een beslissingswedstrijd, waarin wordt gestreden om wel of geen nacompetitie, maar de kans hierop is minder dan 1%.

Maar wie Excelsior M. de laatste wedstrijden gevolgd heeft weet dat het zover niet kan komen. FC Lisse, dat voor zaterdag de enige ploeg was in de Topklasse, waartegen Excelsior M. nog geen punt wist te halen, werd ogenschijnlijk simpel opzij gezet.

Het eerste kwartier waren beide ploegen nog gelijkwaardig, maar nadat Kevin Vink in de 19e minuut op schitterende wijze een vrije trap achter doelman de Vries schoot was er nog maar één ploeg die de lakens uitdeelde. Kort voor rust kreeg FC Lisse haar enige mogelijkheid toen een hoekschop precies voor een Lisse-been terecht kwam, maar gelukkig ging de inzet hoog over het doel van Jean-Paul van Leeuwen.

In de tegenaanval kreeg Vincent van den Berg de kans om Excelsior M. naar de 2-0 te schieten, maar ook hij schoot hoog over. Na de rust, waarin FC Lisse Mo Messaoud had ingewisseld voor Lars Rauws, was er nog maar één ploeg die dicteerde. Waar Vincent van den Berg kort voor rust nog verzuimde de wedstrijd te beslissen, deed hij dit drie minuten na rust wel. Kevin Vink kopte de bal perfect door, Vincent van den Berg anticipeerde knap en verlengde de bal over doelman de Vries. De 2-0 betekende alweer zijn tiende seizoenstreffer. FC Lisse geloofde niet meer in een goed resultaat en Excelsior M. kon naar hartelust de bal laten gaan. In de 65e minuut verving Ahmad Mendes Moreira de moegestreden Marruchen Zimmerman en vijf minuten na zijn entree maakte Ahmad na een slim genomen vrije trap van Niels Redert de 3-0.

Dezelfde Ahmad Mendes Moreira had later nog een strafschop verdiend toen hij finaal van de bal gelopen werd, maar scheidsrechter Roeleveld vond 3-0 wel genoeg. Hierna werd de wedstrijd rustig uitgespeeld. Roel Stoffels verving Vincent van den Berg en Raoul Gillet kwam in het veld voor Man of the Match Kevin Vink. Na het laatste fluitsignaal ontstond er een groot feest rondom het elftal van de trainers De Wolf, Rasens en Verhagen. Het bleef nog lang gezellig in en rondom de kantine van Excelsior M.
Volgende weekend geen wedstrijd en de week erna de op één na laatste competitiewedstrijd van dit seizoen. Hierin gaat Excelsior M. er alles aan doen om de indrukwekkende reeks een vervolg te geven en op die manier de derde periodetitel te bemachtigen.