SINDS 1918

Excelsior M – Barendrecht: Regioderby en strijd om plek in top-5

/, Wedstrijden Excelsior M 1/Excelsior M – Barendrecht: Regioderby en strijd om plek in top-5

Excelsior M – Barendrecht: Regioderby en strijd om plek in top-5

Na de afgelasting van de uitwedstrijd tegen Koninklijke HFC, lijken de weergoden de wedstrijd van zaterdag niet te gaan verstoren. En dat is maar goed ook want de regioderby tegen Barendrecht staat op het programma. Een aantrekkelijk affiche tussen twee ploegen uit het linker rijtje van de Tweede Divisie.

De afgelopen weken is in de voorbeschouwing een aantal keren benadrukt dat het spel van Excelsior M de laatste wedstrijden niet erg sprankelend is geweest. We mogen echter niet vergeten dat de resultaten over het hele seizoen ‘gewoon’ behoorlijk zijn. Zaterdag kunnen de Tricolores zich immers serieus mengen in de strijd om een plekje in de top-5. Een mooie prestatie voor een relatief kleine vereniging als Excelsior M.

Barendrecht, dat na Jong Sparta de voor ons dichtstbijzijnde club uit de Tweede Divisie is, staat momenteel op een keurige vierde plaats. Excelsior M, dat al wel een wedstrijd meer speelde, hijgt de rood-witten echter in de nek. Sterker nog, bij winst passeert Excelsior M de ploeg van trainer Adrie Poldervaart en staat het in de top-5. Deze positie is meteen een mooi doel voor de rest van het seizoen waar geen échte prijzen meer te winnen zijn. Excelsior M doet immers niet mee om het kampioenschap en hoeft niet te vrezen voor een plek in de degradatiezone.

Het aantal ploegen dat in deze veilige positie verkeert, zoals ook Barendrecht, groeit met de week waarmee ook de discussie over de opzet van Tweede Divisie regelmatig losbarst. Het gebrek aan een fatsoenlijke promotie-/degradatieregeling met de Jupiler League, waarvan een nacompetitie voor de top-5 en/of periodewinnaars onderdeel zou kunnen zijn, zou de spanning in de competitie goed doen. Voorlopig spelen we in de Tweede Divisie echter vooral om de eer, wat uiteraard ook een reden zou moeten zijn om alles uit de kast te halen om wedstrijden te winnen. Een sportman wil immers altijd winnen.

Bovendien staat er nog een fraaie statistiek overeind: Excelsior M is dit seizoen nog ongeslagen in thuiswedstrijden. Geen ploeg keerde tot nu toe met de volle buit terug uit Maassluis. En dat terwijl kampioenskandidaten Katwijk en Kozakken Boys al langs zijn geweest.

Gaat het ook tegen Barendrecht weer lukken om de punten in Maasluis te houden? Dan zal het beter moeten dan in de uitwedstrijd op Sportpark de Bongerd. Destijds was een slap begin de aanleiding voor een vroege 2-0 achterstand, een stand die ondanks een aansluitingstreffer van Daan Smith niet meer kon worden omgebogen. Barendrecht won derhalve met 2-1 waardoor Excelsior M de mooie 3-0 zege die het de week ervoor tegen Katwijk boekte geen passend vervolg kon geven.

Wat er zaterdag gaat gebeuren is zoals zo vaak weer lastig te voorspellen. Qua vorm lijken beide ploegen elkaar in ieder geval niet veel te ontlopen. Excelsior M en Barendrecht wonnen twee van hun laatste vier wedstrijden en verloren er ook twee. Vorig seizoen wist Excelsior M de regioderby met 1-0 te winnen dankzij een rake strafschop van Stephan Kruithof. Het is te hopen dat er nu opnieuw een zege in zit, al mag het best met wat meer doelpunten.

De wedstrijd begint als vanouds om 14:30, het tijdstip dat de vaste voetbalvolger altijd van Excelsior M gewend was. Scheidsrechter D. Serik heeft de eer de wedstrijd in goede banen te mogen leiden. We hopen u uiteraard weer langs de lijn te zien voor een aantrekkelijke regioderby.

Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met onze cookies. OK!