Excelsior M heeft in haar openingswedstrijd tegen promovendus DVS ’33 ternauwernood een punt uit de wacht kunnen slepen.

In een wedstrijd die veel commotie kende was dat het meest haalbare en mag worden geconcludeerd dat het daarmee goed weg kwam.

De Excelsior M supporters wisten in de eerste 20 minuten van de wedstrijd niet wat hen overkwam en ongetwijfeld moet het trainersduo Rijsdijk – De Vreede geschrokken zijn van de manier waarop de Tricolores aan de wedstrijd begonnen.

Al in de 2e minuut lag de bal achter doelman Jesper Leerdam. Een ongelooflijk misverstand bracht Mike Ahrens alleen voor de Maassluise goalie die geen verweer had op de inzet van de aanvaller (0-1). Wie dacht dat Excelsior M wakker geschud werd kwam bedrogen uit want het bleef in de minuten erna zwak wat de ploeg liet zien. Het wekte dan ook geen verbazing dat de ploeg uit Ermelo haar voorsprong naar 0-2 uitbreidde en weer ging er een foutenfestival aan vooraf. Nu was het Ali Akla die scoorde.

Het leed leek helemaal niet meer te overzien toen scheidsrechter van Wijk plotseling naar de stip wees en DVS’33 een buitenkansje verschafte om de stand naar 0-3 te schieten. Het was echter Jesper Leerdam die met een prima redding de strafschop kon keren.

Vanaf dat moment kreeg Excelsior M meer grip op de tegenstander en begon het beter te voetballen. Het leidde echter tot weinig of geen uitgespeelde kansen. De ultieme kans om nog voor rust iets terug te doen kwam er toch. Niels Redert, de vervanger van de geschorste Kevin Vink in de spits geposteerd, mocht in de laatste minuut voor rust aanleggen voor een toegekende penalty. De jarige Redert schoot de bal echter tegen de binnenkant van de paal en dus werd de kleedkamer opgezocht met een 0-2 achterstand.

Jeroen Rijsdijk greep in en bracht in het tweede bedrijf Ahmed Mendes Moreira voor Robin Hofman en in de defensie kwam Daan Smith Hamit Alptekin vervangen.

Die wissels betekenden en beter opererend Excelsior M in het tweede bedrijf.

Scheidsrechter van Wijk moest zich al snel na rust laten vervanger door de vierde official vanwege een blessure aan de kuit. Dhr. Bos werd zijn vervanger en die moet in het eerste kwartier gedacht hebben in een slechte film terecht te zijn gekomen.

Eerst was het Marciano Bruma die onnodig zijn tegenstander bejegende met een fikse vechtpartij tussen spelers van beide partijen tot gevolg. Toen de kruitdampen waren opgetrokken was het resultaat van zijn actie twee keer rood; een voor Sefa Kurt en een voor Mike Ahrens. Met 10 tegen 10 werd het vervolgens een enerverende pot voetbal die veel strijd maar ook de nodige irritatie bij de spelers en begeleiding opleverde. Dhr. Bos had er zijn handen aan vol!

Excelsior M kwam terug in de wedstrijd na prima doorzetten van Ahmed Mendes Moreira  (1-2) en kwam zelfs op gelijke hoogte via een geweldig ingeschoten vrije trap van Stephan Kruithof.

Het enthousiasme over de comeback van de Tricolores duurde slechts twee minuten want Ali Akla knikte zijn ploeg uit een slecht verwerkte corner naar 2-3.

Niemand geloofde nog in de kansen van Excelsior M maar de ploeg kwam in extremis toch nog tot een gelijkmaker. Robin van der Ende ging in de 89e minuut via de linkerflank op avontuur. Knap passeren van diverse spelers bracht hem zelfs tot in de zestien. Zijn schot werd door de DVS’33 keeper knap verwerkt maar de rebound werd een prooi voor Stephan Kruithof die hard en droog inschoot. Sportpark Dijkpolder ontplofte bij deze gelijkmaker.

Beide ploegen hielden dus een punt over aan deze eerste competitiewedstrijd. Na afloop was Jeroen Rijsdijk realistisch. Hij was absoluut ontevreden over de eerste 45 minuten maar content met het tweede bedrijf. Zijn ploeg had vooral veerkracht getoond en dat neemt hij mee naar de wedstrijd van a.s. woensdag. Dan zal in Haaksbergen om 20.00 uur worden afgetrapt tegen zondag Topklasser HSC’21. Een wedstrijd in de 1e ronde van de KNVB beker.

Om in het verre Haaksbergen een goed resultaat te behalen is er wel een ander Excelsior M nodig. Een ploeg nodig die vanaf de eerste minuut bij de les is want beginnen zoals tegen DVS’33 is dodelijk tegen deze ervaren Topklasser.

Sefa Kurt zal er niet bij zijn; de verdediger zal door de KNVB waarschijnlijk een forse schorsing worden opgelegd gezien de foutenlast die hij in de afgelopen jaren heeft opgebouwd.

Een aderlating voor de ploeg van Jeroen Rijsdijk maar gelukkig beschikt hij over een brede selectie en kan het gemis van Kurt worden opgevangen.
Voor wie de verre reis a.s. woensdag naar Haaksbergen gaat maken­? Have a save journey!

Uw steun aan onze jongens wordt zeer gewaardeerd!!