De Duitse voetbalsite Transfermarkt bewierookte afgelopen week de v.v. Katwijk. De ploeg van trainer Dick Schreuder was immers net zo succesvol als Manchester City; de miljoenenploeg van Pep Guardiola. Maar liefst 24 punten uit 8 wedstrijden!

Een topstart van de Katwijkers, die kennelijk internationaal moest worden gedeeld….

Excelsior M bracht op gruwelijke wijze een eind aan de zegereeks van de Katwijkers; met een 3-0 eindstand mocht Katwijk van geluk spreken dat het een oorwassing bespaard bleef.

Wedstrijden tussen Excelsior M en Katwijk staan al jaren lang bekend als reclame voor het amateurvoetbal en ook op deze zaterdag was dat het geval.

Katwijk had natuurlijk in de afgelopen week een domper van jewelste te verwerken gekregen. Streekgenoot VVSB ging in de 2e ronde van de KNVB beker met een 1-2 overwinning strijken en dat was een fikse streep door de rekening van de ploeg van trainer Dick Schreuder.

Desalniettemin had zijn ploeg in de beginfase het beste van het spel. Aanvoerder Susan was uit een vrije trap dichtbij de openingstreffer. Keeper Jean Paul van Leeuwen redde echter bekwaam op de inzet van de aanvoerder en ook in tweede instantie was de Maassluise sluitpost op zijn hoede. Het spel golfde heen en weer, met Katwijk als de betere ploeg en Excelsior M loerend op de counter. Het waren de Maassluizers die tot twee maal toe echt gevaarlijk werden. Een lob van Kevin Vink belandde op de lat; een inzet van Daan Blij werd fantastisch uit de rechterbovenhoek getikt door Ricardo Kieboom.

In de 38e minuut was het Daan Blij die met een heerlijke assist Vincent v.d. Berg een vrije doortocht verschafte richting het Katwijk doel. Vincent maakte snelheid en haalde vanaf 20 meter snoeihard uit. Het gevolg? De bal vloog strak in de rechterbovenhoek langs Katwijk doelman Kieboom (1-0). Een pracht van een treffer die Excelsior M vanaf dat moment in een zetel plaatste. Het kon vanaf dat moment haar favoriete spelletje spelen. Geconcentreerd verdedigen en loeren op de counter. Katwijk werd nooit gevaarlijk; was wel dreigend maar de rust ging in met een verdiende 1-0 voorsprong voor de Tricolores.

In de tweede helft aan beide kanten geen wissels vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Bronsvoort (die over de 90 minuten overigens voortreffelijk leidde). Het spelbeeld was niet afwijkend van dat van het eerste bedrijf, al zette Excelsior M meer en meer druk naar voren. Dat leidde tot de tweede treffer. Kevin Vink stelde Vincent v.d. Berg in staat om zijn tweede van de middag te maken; met een heerlijk krul links langs keeper Kieboom rondde de aanvaller beheerst af (2-0). Een heerlijke goal die vanaf dat moment er voor zorgde dat de ploeg van Rijsdijk op zoek ging naar het “nekschot” voor de Katwijkers. Die leek er te komen toen Kevin Vink in de 63e minuut de bal binnen schoot, maar zijn treffer werd vanwege vermeend buitenspel afgefloten. Uitstel van executie, want nog geen minuut later was het opnieuw Kevin Vink die doel trof (3-0). Een fantastische “Maher-actie”van Daan Blij op Kevin Dercks ging daaraan vooraf. Een treffer die tot de verbeelding sprak!

Katwijk ging op zoek naar de eretreffer maar de Excelsior M verdediging stond, zoals we inmiddels gewend zijn (!), als een huis met Sefa Kurt als absolute uitblinker. Topscorer Mengerink moet gek geworden zijn van zijn fysieke kracht! De spits van Katwijk had in het tweede bedrijf werkelijk niets meer in te brengen.

Dat Excelsior M nog twee keer wist te scoren, maar beide treffers vanwege vermeend buitenspel afgekeurd zag, mocht hooguit een teleurstelling zijn geweest voor de ploeg van Jeroen Rijsdijk, maar wat was de overwinning verdiend!  Katwijk mocht blij zijn dat het uiteindelijk bij een eclatante 3-0 nederlaag bleef…..

Een topprestatie van Excelsior M dat collectief zorgde voor (wederom) een driepunter. Vincent v.d. Berg werd (terecht) uitgeroepen tot de “Man of the match” maar er waren er meer die daarvoor in aanmerking kwamen.

Katwijk staat weer met beide benen op de grond; blijft natuurlijk koploper, maar Excelsior M sluipt langzaam dichterbij…

Volgende week de belangrijke uitwedstrijd tegen Barendrecht. Weer een top-affiche in de Tweede Divisie. Aanvang wedstijd in Barendrecht: 15.30 uur. Daar moet u bij zijn!!!!!!