Voorbeschouwing Excelsior M – Jong FC Twente

Voorbeschouwing Excelsior M – Jong FC Twente

Aanstaande zaterdag speelt Excelsior M een thuiswedstrijd tegen een (op papier) aansprekende tegenstander: Jong FC Twente. De mannen van Paul Bosvelt en Sander Boschker draaien echter een moeilijk seizoen in de 2e divisie. De BVO (lees: Betaald Voetbal Organisatie) uit Enschede heeft de rode lantaarn in handen en het verschil met nummer 17 van de ranglijst (HHC Hardenberg) bedraagt 13 punten. Een verschil wat onmogelijk goed te maken is.

Afgelopen weekend even wat rust voor de spelers van trainer Rijsdijk. Enkelen zijn er even tussenuit gegaan om zich op te laden voor de wedstrijden die nog gaan komen. Zo zagen we aanvoerder Niels Redert genieten in het prachtige Rome en verdediger Hamit Alptekin had zich begeven naar het mooie Parijs. Tevens heeft een groot deel van de selectie zich ingezet voor de club. Ruim 200 kinderen hebben afgelopen week vol enthousiasme meegedaan aan de clinics die het 1e elftal van Excelsior M heeft verzorgd.

Terug naar de wedstrijd van aankomende zaterdag. Op 8 april speelde Jong FC Twente haar laatste competitie wedstrijd tegen Kozakken Boys. Door de 0-3 nederlaag was degradatie een feit en moet het beloftenelftal uit de achterhoek zich opmaken voor een seizoen in de 3e divisie. Het belangrijkste doel voor de ploeg uit Twente is uiteindelijk het klaarstomen van spelers voor het 'echte' werk in de Eredivisie, maar desondanks is degradatie niet iets wat in de planning van Paul Bosvelt en Sander Boschker stond.

De heenwedstrijd werd gewonnen met een 'lekkere' 1-2. Naast het prachtige Fanny Plankers Koen stadion werd de wedstrijd maar voor een handje vol toeschouwers afgewerkt. Helaas is dit kenmerkend voor de wedstrijden die Excelsior M afwerkt tegen Jong-teams. De sfeer op deze complexen blijkt vaak ver te zoeken. Excelsior speelde tegen de ploeg uit Enschede een goede en aantrekkelijke eerste helft. Toch kwam de ploeg met 1-0 achter. Gelukkig boog Excelsior M dit voor rust nog om naar een 1-2 voorsprong door goals van Daan Blij en Sefa Kurt. Vooral die van Blij was wonderschoon. De tweede helft was weinig boeiend waardoor Excelsior M zijn eerste punten tegen een jong-team haalde.

De laatste wedstrijd in competitieverband voor Excelsior M vond plaats op 8 april. Deze wedstrijd werd met 2-0 verloren van De Treffers uit Groesbeek. Een wedstrijd om maar snel te vergeten. De ploeg van trainer Jeroen Rijsdijk kwam al vroeg in de wedstrijd met 10 man te staan. De spits van De Treffers vond het nodig om te gaan liggen i.p.v. achter de steekbal aan te lopen die een één-op-één situatie met doelman Jean Paul van Leeuwen zou opleveren. Resultaat: een rode kaart voor centrumverdediger Daan Smith (die dus zal ontbreken wegens een schorsing) en een mooi affiche kon de prullenbak in. Excelsior zette nog wel aan maar na de 2-0 was de wedstrijd gespeeld. Een lichtpuntje was het debuut van verdediger Tobias Kleijweg.  

Door deze nederlaag is Excelsior M wat verder terug gezakt op de ranglijst. Met 42 punten bezet de ploeg een mooie 8e plaats. De ranglijst geeft aan dat de ploeg van Jeroen Rijsdijk hoort bij het geringe gezelschap dat al wél veilig is en speelt dus enkel om de eer. Het zal ongetwijfeld onbewust zijn maar de absolute scherpte ontbreekt hierdoor. Door de inhaalronde afgelopen weekend, heeft iedere ploeg 30 wedstrijden gespeeld. Iets wat de competitie overzichtelijker maakt. Door het grote verschil in wedstrijden was het overzicht op een gegeven moment ver te zoeken.

Na het verlies tegen De Treffers heeft Excelsior M voor eigen publiek dus wat goed te maken tegen het al gedegradeerde Jong FC Twente. De ploeg uit Enschede kan vrijuit spelen, de druk is er af en men weet waar ze aan toe zijn.

Bij Excelsior M ontbreken Michael Poeljes en Robin van der Ende wegens blessures. Daan Smith is geschorst.

De wedstrijd begint om 14.30 en wordt geleid door scheidsrechter Keijl.