Excelsior M 3 KAMPIOEN

Excelsior M 3 KAMPIOEN

Excelsior M 3 heeft afgelopen zaterdag het kampioenschap binnengesleept. Waar een punt in de thuiswedstrijd tegen HBSS 3 al zou hebben volstaan, werd een overtuigende 4-0 zege geboekt. Man van de wedstrijd werd Dani van Zijl die aan alle onzekerheid een einde maakte door de 2-0 en 3-0 te maken. Na het laatste fluitsignaal ontstond een feest waarvan het merendeel het gehele paasweekend nodig zal hebben om te herstellen. 

Met deze titel is het eerste seizoen van de vriendengroep, waarvan het gros van de spelers de gehele jeugdopleiding van Excelsior M doorliep, dus direct een succes. Omdat er in de vierde klasse werd begonnen, was de ambitie vooraf duidelijk: kampioen worden. In de eerste seizoenshelft had de ploeg nog weleens moeite het verschil in kwaliteit uit te drukken in de score. Men ging te veel mee met het fysieke toevalsvoetbal dat veel ploegen in deze klasse spelen. De tweede seizoenshelft werden er echter grote stappen gemaakt waardoor wedstrijden steeds makkelijker werden gewonnen. Vooral in confrontaties met directe concurrenten, die over het algemeen wat meer voetbalden, werd er sterk gespeeld en vaak overtuigend gewonnen. 

De mannen van trainers John van Zanten en Fred Kraijo promoveren door dit kampioenschap dus naar de 3e klasse. Hier zal het voetballende vermogen (iets) hoger zijn en juist dat ligt de ploeg goed.