Nieuwe structuur jeugdopleiding: Nieuw team van vier clubmensen

Enige tijd geleden is bekend geworden dat Hoofd Jeugdopleidingen Sieme Zijm ging vertrekken. Sieme heeft een nieuwe uitdaging gevonden bij FC 's Gravenzande, waar hij ook de functie van Hoofd Jeugdopleidingen zal gaan bekleden. Afgelopen zaterdag, na de verloren wedstrijd tegen Jong AZ, is een nieuwe structuur voor de komende jaren bekend gemaakt. Er is voor gekozen om niet meer te werken met één Hoofd Jeugdopleidingen, maar met een team van vier mensen.

Dit team bestaat uit 4 bekenden van de club: Marco v.d. Zee, Daan Smith, Barry de Vreede en Jesse Lub (in deze volgorde staan de mannen ook op de foto). Met Daan Smith, Jesse Lub en Barry de Vreede bestaat het team dat de jeugd zal gaan leiden uit twee spelers en een-oud speler van het eerste elftal. Marco v.d. Zee zet zich al langer in voor de Jeugdopleiding van Excelsior M. Voor jonge spelers is het fantastisch dat ze met mannen kunnen werken die ze op zaterdag middag langs de lijn staat aan te moedigen.

Met de aanstelling van deze vier echte Excelsior M mannen hopen wij onze cultuur en filosofie van onze club voor de komende tijd weer te waarborgen. Met regelmaat begint Excelsior M de wedstrijden in de Tweede Divisie met 8 á 9 basisspelers uit de eigen jeugdopleiding. Voor volgende seizoen zijn er maar liefst 7 spelers uit de beloften van Excelsior M overgeheveld naar de A-selectie. Grotere complimenten voor de jeugdopleiding zijn niet. Daan Smith en Jesse Lub zijn zelf ook producten van deze jeugdopleiding, dus zij weten wat er nodig is voor een jeugdspeler om het eerste elftal te halen.

Als club mogen we er heel trots op zijn dat spelers en begeleiding van het eerste elftal hun betrokken de club en jeugdopleiding en dit soort belangrijke taken op zich nemen. Jesse Lub en Daan Smith zijn dit huidige seizoen ook al actief als trainer. Met vier man kan de ‘workload’ ook beter verdeeld worden. Daan Smith is betrokken bij de algemene zaken, Marco v.d. Zee wordt verantwoordelijk voor de facilitaire zaken van alle jeugdteams, Jesse Lub gaat zich bezig houden met de onderbouw en Barry de Vreede zal zich richten op de bovenbouw.