Elftallen

/Elftallen
Elftallen 2017-10-05T11:54:18+00:00

Algemeen

Excelsior Maassluis levert momenteel gemiddeld een kleine 40 jeugdteams af per zaterdag. Van deze grote groep jeugdspelers, speelt het leeuwendeel recreatief. Spelvreugde en sportiviteit voeren hier de boventoon, al wordt er altijd gestreden voor de punten. Excelsior betekent niet voor niets Steeds Hoger. De stempel op deze term wordt extra gedrukt door de jeugdselecties. Van hen wordt geacht ieder jaar weer op een zo hoog mogelijk niveau te presteren. In het seizoen 2009-2010 spelen Excelsior M A1 en B1 in de Eerste Divisie, het op één na hoogste niveau van Nederland.

Veel jeugdteams komen al uit tegen de diverse Betaald Voetbal Organisaties. Zij moeten ook zorgen voor de aanvoer van eigen talenten in het eerste elftal. Excelsior Maassluis heeft als doel een groot deel van haar hoofdmacht te bestaan uit Maassluise talenten. Hiervoor is er veel aandacht voor de Jeugdopleiding die breed onder vereniging wordt uitgezet. In 2006 is de jeugdopleiding door de KNVB beloond met een certificering. Deze werd door Louis van Gaal, grondlegger van het prestigieuze plan bij de KNVB, overhandigd aan Technisch Manager Eric Gudde.

Dit alles is niet mogelijk zonder de hulp van vele vrijwilligers die doordeweeks en op zaterdag door dag en dauw in de weer zijn voor hun ‘clubbie’. Trainers, leiders, ouders die rijden bij uitwedstrijden, maar ook scheidsrechters, gastvrouwen en -heren en kantinepersoneel wat ‘s ochtends vroeg al in de weer is voor de toekomst van Excelsior. Het Jeugdbestuur (bestaande uit coördinatoren, secretarissen en een voorzitter) heeft in alles wat de jeugd betreft, een grote organisatorische vinger in de pap.

Jongens en meisjes die te jong zijn en daarom nog niet voor de KNVB uit mogen komen, kunnen toch bij Excelsior Maassluis terecht. Bij de Mini’s kunnen de 4- tot 6-jarigen op zaterdagmorgen de longen uit hun lijf rennen in een heuse profcompetitie. Niet alleen vrijwilligers, maar ook financiën maken het spelen in de jeugd van Excelsior tot een feestje. Naast de contributiegelden wordt de jeugd van Excelsior ook gesteund door het bedrijfsleven uit Maassluis en omstreken. Het is ook dankzij die bedrijven dat Excelsior Maassluis de naam en faam houdt die het de afgelopen decennia heeft opgebouwd.